21 Savage

21 SavageBiografie

21 Savage, echte naam Shéyaa Bin Abraham-Joseph, is een Amerikaanse rapper. Shéyaa Bin Abraham-Joseph, werd geboren op 22 oktober 1992 in Londen.Lees verder

Snelle informatie

  • Echte naam: Shéyaa Bin Abraham-Joseph
  • Beroep: Rapper
  • Geboren op: 22 oktober 1992
  • Sterrenbeeld: Weegschaal
  • Leeftijd: 31
  • Geboorteplaats: Londen
  • Geslacht: Man
Foute of onvolledige informatie? Mail ons dan op info@errday.nl
Laatst gewijzigd op: oktober 24, 2022
Shéyaa Bin Abraham-Joseph werd geboren op 22 oktober 1992 in Londen. Op 7-jarige leeftijd verhuisde 21 Savage met zijn moeder naar Atlanta.

De carrière van 21 Savage

Tijdens zijn middelbare schoolperiode werd Shéyaa van school gestuurd in verband met wapenbezit. Dit resulteerde dat hij terecht kwam in een jeugdgevangenis. Nadat 21 Savage de jeugdgevangenis uitkwam, stopte hij met school. Hij werd lid van een straatbende die betrokkenheid had met de Bloods. In zijn tijd bij de bende hield hij zich bezig met het dealen van drugs. Op zijn 21e verjaardag werd er een mislukte overval bij de rapper gepleegd, hij werd hierbij zes keer beschoten maar overleefde de aanslag. Zijn beste vriend Johnny overleed helaas wel en dit was voor 21 Savage een reden om te beginnen met rappen.Zijn muziekcarrière werd mede mogelijk gemaakt door de oom van Johnny, zijn overleden vriend. Hij gaf hem in 2013 geld voor de studio. Op 12 november 2014 dropte hij zijn debuutsingle "Picky". Deze belande later op zijn debuut mixtape: "The Slaughter Tape".

Gearresteerd door de Amerikaanse immigratie- en douanehandhaving.

21 Savage werd op 3 februari 2019 gearresteerd door de Amerikaanse immigratie- en douanehandhaving.  Ambtenaren onthulden zijn status als Brits staatsburger die in juli 2005 de VS binnenkwam en onrechtmatig een H-4-visum dat in 2006 afliep, te lang had overschreden. Hij kreeg op 12 februari 2019 een borgsom opgelegd en werd de volgende dag vrijgelaten. Uiteindelijk ging de hoorzitting niet door en werd deze voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dit omdat 21 Savage's advocaten verklaarden dat hij legaal in het land was.

Album met Drake

Op 28 oktober 2022 dropt hij samen met Drake het album "Her Loss". Eerder werkten de twee al samen op de tracks "Sneakin'", "Knife Talk", "Mr. Right Now" en "Jimmy Cooks". Het is niet de eerste keer dat de Canadese rapper een album maakt met een andere rapper. Na eerder al succes te hebben gehad met collega rapper Future op "What A Time To Be Alive".

Veelgestelde vragen over 21 Savage

Errday 21 Savage