Nederlandse producers

Elke dag komen er weer nieuwe Nederlandse producers bij. Hieronder een overzicht van producers die actief zijn in de rap / urban scene. Kom achter meer informatie over de producers, want ook zij verdienen de aandacht.

Overzicht van Nederlandse producers op Errday.nl

Nederlandse producers staan hedendaags nog in de schaduw van de Nederlandse rappers. Waarbij de rappers op de voorgrond staan, zijn de producers minstens zo belangrijk. Zonder de productie van de tracks zijn de artiesten ook niet zo succesvol.

Nederland staat bekend om haar DJ’s, maar ook de Nederlandse producers timmeren hard aan de weg. En dat valt ook op internationaal gebied op. Denk hierbij aan Boaz van de beatz die producties maakt voor Major Lazor / Diplo. Spanker die produceert op het album van MIA en $hirak die op het album van internet sensatie Bhad Bhabie staat.

Daarnaast zijn er ook genoeg producers die we in Nederland helemaal niet goed kennen, maar die vrijwel alleen actief zijn in Amerika. Namen als Avedon en Bas van Daalen.

Producers die albums gaan maken

Zoals gezegd staan vandaag de dag de Nederlandse producers veel meer op de voorgrond. Zo brengen ze nu ook albums uit. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Reverse met “Retro”, Spanker eerste album “Ontbijten Met Champagne” en de tijdens de corona crisis opgenomen “Spanker Sessions“.

 

Errday Nederlandse producers