Nederlandse lyrics & songteksten

Ben je op zoek naar de lyrics van jouw favoriete rapnummers? Op Errday.nl kun je gemakkelijk de juiste lyrics vinden van alle Nederlandse rap tracks. In onze database kun je zoeken op artiest, album of bepaalde delen van de rap lyrics. Errday.nl voegt iedere dag de nieuwste lyrics toe aan de database, zodat jij altijd op de hoogte bent van de nieuwste verses. Mist er een nummer in de database? Laat het ons dan weten of voeg de lyrics zelf toe. Er worden dagelijks nieuwe teksten geüpload via ons “Lyrics toevoegen” formulier.

Tegenwoordig vind je ook andere genres terug op Errday.nl.

Alle lyrics verstaan én onthouden met Errday

Het kan behoorlijk lastig zijn om de teksten van jouw favoriete liedje te onthouden. Kijk maar naar het item van SuperGaande, waar je €50,- kunt winnen als je een verse foutloos kunt rappen. Dat lukt bijna niemand! Maar met Errday.nl zou jij zeker kans maken op die welverdiende € 50,-. Want wij hebben alle lyrics van Nederlandse rappers voor je verzameld in onze database. De rap lines van je favoriete nummer onthouden was nog nooit zo makkelijk!

Naast dat je rap-lyrics dankzij Errday makkelijker onthoudt, is onze database vol lyrics ook heel handig als je bepaalde delen van een nummer niet goed verstaat. Dat kan nog wel eens voorkomen, met name doordat Nederlandse rappers vaak straattaal of andere talen in hun verses gebruiken. Het is natuurlijk leuk dat Nederlandse rap zo divers is en je de verschillende afkomsten en culturen terughoort in de muziek, maar het maakt de lyrics wel moeilijker verstaanbaar. Met de lyrics erbij kun jij de raps van jouw favoriete artiest helemaal verstaan en dus ook beter begrijpen. Hierdoor krijgt het nummer meer betekenis en zal je er nog meer plezier uit halen.

Lyrics van populaire en upcoming Nederlandse rappers

In onze database vind je de rap teksten van de populairste Nederlandse rappers, zoals BoefBizzeyLil’ KleineFrenna, Ronnie Flex, Famke Louise en Ali B. Wanneer zij een nieuw nummer uitbrengen, voegen wij de lyrics zo snel mogelijk toe aan onze database. Zo ben jij altijd direct op de hoogte van de nieuwste songteksten. Juist omdat wij ook graag een platform bieden aan upcoming rappers uit Nederland en België, is onze lyrics database heel uitgebreid. We hebben dus niet alleen de lyrics van populaire rappers online staan, maar ook lyrics van upcoming rappers als Wally A$M, Bryan MG, Mennoboomin en Idaly. Naar welke lyrics je ook op zoek bent, bij Errday vind je de teksten van de nieuwste singles, EP’s en albums.

Lyrics begrijpen: de voordelen

Het luisteren naar muziek met de lyrics erbij, is bijna hetzelfde als de ondertiteling bij een film. Het wordt allemaal nét een stukje makkelijker en beter begrijpbaar! Soms versta je een deel van de lyrics niet of gaat het allemaal zo snel dat je bepaalde rap lines of punchlines niet begrijpt. Dan is het handig als je de lyrics rustig kunt nalezen op Errday.nl. En natuurlijk rap je met de lyrics erbij ook makkelijker mee voor de spiegel (we zullen het aan niemand doorvertellen).

Natuurlijk kun je altijd van rap genieten, maar met de songtekst erbij begrijp je de lines net wat beter. Daarnaast is het op festivals en bij concerten en optredens ook heel relaxt om de tekst te kennen. Het zal je middag of avond nog nét wat extra’s geven als jij de juiste lyrics mee kunt rappen.

Je eigen lyrics schrijven

Er zijn was basiselementen die je kunt gebruiken, wanneer je je eigen rapteksten wilt gaan schrijven. Als eerste is het goed om te weten dat de meeste rapteksten in een verse uit 16 bars bestaan. Deze 16 bars staan gelijk aan de 16 regels van een songtekst. In deze 16 lines kun je gebruikmaken van wordplay en punchlines. Wordplay betekent letterlijk ‘spelen met taal’. Met deze techniek geef je jouw verses net een beetje extra karakter. Rapper Boef maakt veel gebruik van woordspelingen. Een voorbeeld van wordplay komt uit zijn nummer Habiba: “Ik moest zo vaak racen van de police man. Maar ben nu verzekerd, ik heb polis, man.’’ Als je deze lines hoort, klinken ‘police man’ en ‘polis man’ vrijwel hetzelfde, zo speelt Boef hier met taal. Met een punchline haal je naar iemand uit in je lyrics. In de line(s) ervoor werk je toe naar de punchline. De punchline is als het ware de knock-out.

Ook heel belangrijk wanneer je je eigen lyrics gaat schrijven: het refrein. Het refrein is gedeelte van je teksten dat telkens terugkeert. Het is het deel dat voor herkenning zorgt. Bizzey zijn refreintjes bestaan voornamelijk uit één woord. Denk maar aan “Traag, Traag, Traag, Traag” of “Kan je bewegen met je Culo, Culo, Culo” of “Drup, drup, drup, drup, drup ik laat het regenen”. Maar uiteraard kun jij je geheel eigen invulling geven aan het refrein van jouw nummer.

Lyrics van Errday.nl

Ben je op zoek naar lyrics van Nederlandse rappers? Dan zit je goed bij Errday.nl. Mocht je vragen hebben over onze lyrics, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Ontbreekt er een tekst in onze database? Dan kun je dat altijd aan ons doorgeven of je kunt (nog leuker) de rap lines zelf toevoegen via het “lyrics toevoegen” formulier.

Errday Lyrics