Nederlandse rappers

Een overzicht van alle aanwezige Nederlandse rappers en artiesten op Errday. Handig om onder andere een Nederlands rapalfabet te maken. Maar natuurlijk ook om lyrics te vinden van een specifieke artiest:

Overzicht van Nederlandse rappers op Errday.nl

Nederlandse rappers zijn de rocksterren van dit moment. Maar ook vrouwelijke Nederlandse rappers doen het goed. Rap is de meest gestreamde muziekgenre van Nederland en is mateloos populair onder de jeugd. Wij zien daarom ook veel nieuwe generatie rappers opstaan en doorbreken. Hierdoor ontstaan er zelfs subcategorieën onder de van oorsprong Nederlandse HipHop (of ook wel Nederhop). In de begin jaren ‘90 waren het nog de Nederlandse rappers  Extince, Osdorp Posse en Spookrijders die voor het geluid in de Nederlandse hiphop moesten zorgen. Het was een klein onderdeel en eigenlijk sinds “Extince – Spraakwater” is het balletje voorzichtig gaan rollen voor de Nederlandse rap.

Een paar jaar later werd Nederlandse rapmuziek populairder bij het grote publiek. Mede door de hitsingles van De Jeugd van Tegenwoordig, Opgezwolle en The Opposites werd Nederlandse rap mondjesmaat gerespecteerd in de mediawereld.

Mocht je op zoek zijn naar Belgische rappers? Daar hebben wij ook een overzicht van.

Amsterdamse rappers

Onze hoofdstad is goed vertegenwoordigd als het om Nederlandse rappers gaat. Straight uit de Jordaan was daar ineens Lil Kleine, die dankzij “Drank en Drugs” niet meer weg te slaan is uit de Nederlandse rapwereld. Overige bekende rappers uit de Amsterdams zijn Lange Frans & Baas B, THC, De Jeugd Van Tegenwoordig, Adje, CHO en 3robi.

Rotterdamse rappers

Waar Amsterdam de hoofdstad is van Nederland is volgens vele Rotterdam de hoofdstad wat betreft hiphop. Bekende namen zoals Hef, Winne, Feis en Broederliefde zijn allen afkomstig van Rotterdam en omstreken. Zo heeft Jairzinho zelfs een label opgericht genaamd “Rotterdam Airlines” die een Edison in de wacht heeft gesleept met hun gezamenlijke album: “Gate 16”. Waar Kevin natuurlijk een grote Rotterdamse naam is van dit moment.

Rappers uit Den Haag

Den Haag is natuurlijk de stad van het label Wilde Westen. Waar onder andere de Haagse rappers Mula B, LouiVos en Kingsize onder vallen. Naast Wilde Westen komt ook de rapformatie SFB (Frenna, KM, Jandro en Priceless) uit Den Haag.

Rappers uit Eindhoven

Eindhoven is een goed vertegenwoordigde stad als het gaat om rappers. Legendes als Kempi en Fresku komen uit Eindje. Maar ook de nieuwe generatie als Pietju Bell, Woenzelaar en Killer Kamal komen uit Eindhoven en omstreken.

Errday Nederlandse rappers