Bokke8 informatie & biografie

  • Echte naam: Anthony Swart
  • Afkomst: half Surinaams en half Nederlands
  • Geslacht: Man
  • Is getekend bij het label: 1OAK
Bokke8, echte naam Anthony Swart, maakt onderdeel uit van label van Sevn Alias – 1OAK. Bokke is opgegroeid in Nieuwendam, Amsterdam-Noord. Hij kwam al vroeg in aanraking met rappen door zijn vader. De vader van Bokke8 was in zijn jongere jaren goed bevriend met de leden van THC.

Op zijn 15 is hij begonnen met rapper, hij begon met het schrijven van zijn barz op A4-tjes en rapte deze voor zijn vrienden. En zo is het balletje gaan rollen. Tegenwoordig staat hij onder contract bij Sevn Alias zijn label 1OAK. 1OAK staat voor One Of A Kind.  De twee kwamen in contact nadat Bokke8 een Instagram challenge van Sevn Alias zijn track Qifesh heeft gewonnen. Hij won een meet & greet met Sevn. Rond deze periode verliet Sevn Alias zijn label Rotterdam Airlines en begon werk te maken van zijn eigen label. Sevn werkte op dat moment samen met Lucass, die ook getekend is op het label, in die tijd. Lucass is de neef van is van Bokke8. Hierdoor verschenen de tracks van Ocho, zijn bijnaam, op de radar van Sevn.

In juni 2019 bracht het label de gezamenlijke EP OAKLAND uit. Bokke8 is op 7 van de 12 tracks te horen. Op de plaat laat hij horen van verschillende markten thuis te zijn.

Albums van Bokke8

Op 25 oktober 2019 is daar het solodebuut “Ocho”. Wat Spaans is voor het getal 8. In aanloop van Ocho droppen de singles ‘Pijn’ en ‘Timeline’ en mocht hij langs bij Rotjoch voor een 101Barz sessie. Met tracks als ‘Uno‘ en ‘Niet Thuis‘ behaalt Bokke miljoenen streams op Spotify en is hij bezig om zijn stempel op de Nederlandse rapgame te drukken.

Veelgestelde vragen over Bokke8