Central CeeBiografie

Central Cee, echte naam Oakley Neil H T Caesar-Su, is een Engelse rapper met Ierse en Guyanese roots. Oakley Neil H T Caesar-Su, werd geboren op 4 juni 1998 in Londen (Verenigd Koninkrijk).

Snelle informatie

  • Echte naam: Oakley Neil H T Caesar-Su
  • Beroep: Rapper
  • Geboren op: 4 juni 1998
  • Sterrenbeeld: Tweeling
  • Leeftijd: 26
  • Afkomst: Engels, Guyanees
  • Geboorteplaats: Londen
  • Geslacht: Man
Foute of onvolledige informatie? Mail ons dan op info@errday.nl
Laatst gewijzigd op: december 6, 2022
Oakley Neil H T Caesar-Su, echte naam van de Engelse rapper Central Cee, werd op 4 juni 1998 geboren in Shepherd's Bush, Londen, Verenigd Koninkrijk. Hij is de zoon van Ierse moeder en Guyanese vader.

De carrière van Central Cee

Het begon allemaal in 2019 toen Central Cee zijn manager YBeez ontmoette. YBeez motiveerde hem om door te gaan met het maken van muziek, wat hij al vanaf zijn 14e deed. Voor zijn succes was hij vooral bezig met auto tune tracks, maar hij besloot een switch te maken naar UK Drill.In juni 2020 dropte Oakley zijn single "Day in the Life" wat al voor een aardig succes zorgde. De singles die daarop volgde “Loading” en “Commitment Issues” zorgden ervoor dat hij in de Top 20 van de UK Charts stond. Het was dan ook tijd om door te pakken en Central Cee bracht in 2021 zijn eerste mixtape "Wild West" uit. Deze mixtape behaalde de nummer 1 positie in de UK R&B Albums hitlijst.Het was tijd voor een album, en dat gebeurde dan ook op 25 februari 2022. "23" bevat tracks als "Eurovision" en zijn TikTok hit "Obsessed With You". Op het moment van schrijven heeft de tracks meer dan 145 miljoen streams op Spotify. Maar hier bleef het niet bij, want hij ging opnieuw viral op TikTok met zijn teaser van "Doja".Rapper Central Cee

Central Cee in Amsterdam

Op 2 maart 2022 kwam de Engelse rapper naar Amsterdam voor een Meet en Greet met Nederlandse fans. De Britse rapper is in Amsterdam om zijn merchandise van zijn  album "23" te promoten. Het evenement stond gepland bij het Amsterdamse kledingmerk Patta op de Zeedijk. Op het internet, voornamelijk Instagram en TikTok, werden massaal filmpjes gedeeld van fans die urenlang in de rij stonden. Uiteindelijk zonder resultaat, want het werd afgeblazen door de drukte. 

Nieuwste lyrics

Veelgestelde vragen over Central Cee

Errday Central Cee