Frenna

FrennaBiografie

Frenna, echte naam Francis Junior Edusei, is een Nederlandse rapper,zanger met Ghanees(e) roots. Francis Junior Edusei, werd geboren op 17 november 1991 in Den Haag. Hij staat onder contract bij het platenlabel Top Notch / 777 Records.Lees verder

Snelle informatie

 • Echte naam: Francis Junior Edusei
 • Beroep: Rapper, Zanger
 • Geboren op: 17 november 1991
 • Sterrenbeeld: Schorpioen
 • Leeftijd: 32
 • Afkomst: Ghanees
 • Geboorteplaats: Den Haag
 • Geslacht: Man
 • Platenlabel: Top Notch / 777 Records
 • Vriend(in): Sandra Lambeck
 • Kind(eren): Nairobi Lambeck Edusei
 • Bestaat uit: onderdeel van SFB
Foute of onvolledige informatie? Mail ons dan op info@errday.nl
Laatst gewijzigd op: november 4, 2022
Francis Edusei is de echte naam van Rapper Frenna. Francis is geboren op 17 november 1991. Frenna is een Nederlandse rapper en zanger met Ghanese roots. Hij werd bekend met de rapformatie SFB. Sinds 2016 is hij ook bekend als solo artiest. Zijn bekendste tracks zijn: "Verleden Tijd", "Achtbaan" en "Wat Is Je Naam" samen met Yxng Le.

De carrière van Frenna

Net als vele anderen was rap ook voor Francis een hobby. Samen met 3 vrienden: Priceless, KM & Jandro vormde hij de rapformatie SFB, wat staat voor Strictly Family Business. Nadat ze het nummer "Zieknieh" opvoerden tijdens de verjaardag van Rabby Racks – toenmalig vriend, tegenwoordig manager – kwam de opnames onbedoeld op het internet terecht. Waarna de heren wisten dat ze iets in handen hadden.Net als onder andere Lil Kleine, Ronnie Flex en Lijpe was SFB ook onderdeel van het New Wave project. In totaal stonden ze als formatie 2 keer op het album. Rapper KM (1), Jandro (2) en Frenna (1) waren nog vaker te horen op het album.In 2016 begon de Haagse rapper zich meer te storten op zijn solo carrière. Het eerste wapenfeit van de rapper was het album "Geen Oog Dichtgedaan". Later volgden nog "We Don't Stop" in samenwerking met producer Diquenza, "Francis" en "'t album onderweg naar 'Het Album'". In 2019 mocht Francis zich de meest gestreamde Nederlandse artiest noemen, met meer dan 315 miljoen streams. Mede omdat hij dat jaar samen met Lil Kleine de hit van het jaar had gescoord met "Verleden Tijd". Een remix van het nummer Onderweg van Abel.

Zijn eigen platenlabel 777 records

In 2018 was rapper Frenna klaar met zijn contract bij Top Notch en besloot hij, in samenwerking met hetzelfde label, zijn eigen platenlabel 777 records op te richten. Hier brengt hij niet alleen zelf zijn muziek onder uit, maar ook artiesten van onder andere Philly Moré en Delany.

Waar staat 777 voor?

777 staat voor een overwinning na een nederlaag. Als je een 7 ondersteboven draait, krijg je een L. Een L betekent in dit geval geen verlies, maar een les. En als je leert van die les en deze omkeert, wordt het een 7, aldus Frenna.

Laatste 101Barz sessie

https://www.youtube.com/watch?v=jMrn5gYKuLg&ab_channel=101Barz

Albums van Frenna

In totaal heeft Frenna 7 album(s) uitgebracht. Hieronder vind je alle albums die op Errday staan.

Nieuwste lyrics

Opkomende optredens

Powered by Festivalinfo / Podiuminfo

Veelgestelde vragen over Frenna

Errday Frenna