Jinho 9Biografie

Jinho 9, echte naam Kevin Shomba, is een Belgische rapper. Hij staat onder contract bij het platenlabel Atlantic Records.Lees verder

Snelle informatie

  • Echte naam: Kevin Shomba
  • Beroep: Rapper
  • Geslacht: Man
  • Platenlabel: Atlantic Records
Foute of onvolledige informatie? Mail ons dan op info@errday.nl
Laatst gewijzigd op: december 6, 2022

Sinds 2022 is de Belgische zanger & rapper Jinho 9 doorgebroken. Mede door zijn bijdrage aan de track "Interessant" samen met Jeriel, KATNUF en Bizzey en zijn eigen single "Blind Op Zoek". Beide tracks gingen viral op het social media platform TikTok.

De carrière van Jinho 9

Kevin Shomba, de echte naam van Jinho 9, groeide samen met zijn zus en broertje op in Ninove, een dorp in België nabij Brussel. Hij leerde zichzelf niet alleen produceren, maar ook opnemen, mixen én masteren. Om dit allemaal samen te voegen opende hij een studio voor talenten in zijn buurt.

Met Blind Op Zoek (Trapagas), zijn eerste single bij Atlantic Records Benelux heeft Jinho 9 direct bewezen dat hij ook solo grote hits kan scoren. Het succes komt voor Jinho 9 niet uit de lucht vallen. Hij is jaren bezig geweest om zijn eigen sound te vinden. Een sound die zich het beste laat omschrijven als verrassend, met een focus op sterke hooks én altijd melodisch. Jinho 9 laat zich inspireren door Jamaicaanse en Congolese invloeden, maar dan eigentijds.

Dat is ook de artiest die hij wil zijn: een allround muzikant die zowel entertainende liedjes als serieuze, meer persoonlijke nummers kan maken.

Nieuwste lyrics

Veelgestelde vragen over Jinho 9

Errday Jinho 9