Lijpe

LijpeBiografie

Lijpe, echte naam Abdel Achahbar, is een Nederlandse rapper met Marokkaans(e) roots. Abdel Achahbar, werd geboren op 29 oktober 1993. Hij staat onder contract bij het platenlabel Top Notch.Lees verder

Snelle informatie

  • Echte naam: Abdel Achahbar
  • Beroep: Rapper
  • Geboren op: 29 oktober 1993
  • Sterrenbeeld: Schorpioen
  • Leeftijd: 30
  • Afkomst: Marokkaans
  • Geslacht: Man
  • Platenlabel: Top Notch
Foute of onvolledige informatie? Mail ons dan op info@errday.nl
Laatst gewijzigd op: september 12, 2022
Abdel Achahbar is beter bekend onder zijn artiestennaam: Lijpe. Achahbar werd op 29 oktober 1993 in Utrechts geboren. Hij is een Nederlandse rapper van Marrokkaanse afkomst. Lijpe wordt gezien als een van de hardste (straat) rappers van Nederland. Er is niet veel over hem bekend, omdat hij niet graag in de spotlight staat. Dit is dan ook een onderwerp dat vaak terugkomt in zijn raps. Hij is een veelgevraagde rapper bij 101Barz en heeft meerdere albums gedropt. Waaronder één met Ismo.

De carrière van Lijpe

Toen we voor het eerst iets hoorde over de rapper uit Utrecht stond hij nog bekend als "Lijpe Mocro" bij PunchOutBattles. Mede dankzij zijn deelname aan POB mocht hij sessies doen bij Zonamo en bracht hij een Hou Je Bek sessie uit bij Parra. Zijn eerste album dropte hij bij Zonamo en al snel tekende hij een deal bij Top Notch, die de deluxe versie van het album uitbracht. Zo mocht hij ook mee naar het New Wave project op Schiermonnikoog. Waar hij uiteindelijk drie keer op de tracklist te vinden is.Qua samenwerkingen is het vrijwel rustig, hij heeft een vaste kring met Nederlandse rappers waarmee hij gastbijdrage levert. Dit zijn onder andere Kevin, Ismo en D-Double. Waarmee hij met laatstgenoemde op het album van New Wave staat. Door het doen van weinig samenwerkingen zie je dat veel van zijn albums ook solo zijn uitgebracht, zonder gastartiesten en featurings.

Lijpe begint zijn eigen platenlabel

Sinds kort heeft Lijpe ook zijn eigen platenlabel genaamd "Lijpe Music". Op het label brengt hij onder andere muziek uit van Fatah en Zarfani.

Albums van Lijpe

In totaal heeft Lijpe 11 album(s) uitgebracht. Hieronder vind je alle albums die op Errday staan.

Nieuwste lyrics

Veelgestelde vragen over Lijpe

Errday Lijpe