Dit waren de (bij)baantjes van rappers voordat ze doorbraken

Het pushen van drugs, plegen van ov’s en andere criminele activiteiten zijn bekende ‘baantjes’ van rappers. Maar er zijn ook rappers die keihard hebben gewerkt voordat ze hun dromen realiseerden:

Lil Kleine – Loodgieter

Lil Kleine is inmiddels niet meer weg te denken in de Nederlandse rapscene. Waar hij vroeger nog werd geknipt uit de 101Barz megasessie heeft de kleine man het toch allemaal geflikt. Maar het was niet altijd feest voor de ras-Amsterdammer uit de Jordaan. Voordat Lil Kleine doorbrak met het succesvolle collectief New Wave was de rapper fulltime loodgieter. Hier heeft hij dan ook een diploma voor ontvangen.

Snelle – Nachtportier

Snelle beleefde vorig jaar zijn succesvolle doorbraak mede door de release van “Scars“. Snelle was voor zijn grote doorbraak nachtportier in een hotel. Klinkt als een toffe baan, zeker in de vacatureomschrijving. Achteraf behoorden wc’s schoonmaken, dweilen, ontbijt klaarmaken en handdoeken vouwen ook tot het takenpakket. Snelle heeft het twee jaar volgehouden en was er toen naar eigen zeggen helemaal klaar mee.

Jonna Fraser – Pizza bezorger & Albert Heijn distributiecentrum

Jonna Fraser is nooit vies van het feit dat hij hard gewerkt heeft voordat zijn rap carrière begon. Zo rapt Jonna in “Chapter” de volgende line:

Van Albert Heijn distributie naar afspraken met bedrijven.

Jonna Fraser werkte voordat hij zijn doorbrak met New Wave in het distributiecentrum van de bekende supermarkt. In zijn eerste video onder Murda zijn label CakeBoys “Harmony” zie je de rapper uit Zaandam rappen op zijn bezorg scooter.

Lauwtje – Verzorgingshuis

De vrouwelijke artiest van VanKlasse “Lauwtje” heeft pas sinds een paar maanden haar baan als Thuiszorg opgezegd. Daarom kan zij zich volledig focussen op haar muziekcarrière. Ze zegt het volgende over het opzeggen van haar baan: “Het was heel dankbaar werk. Mensen hun opa, oma, moeder, tante en zus verzorgen, wassen en aankleden. Ze waren al hartstikke blij dat je even tijd voor ze had, even een praatje komt maken. Ik ben niet per sé blij dat ik ben gestopt, maar ik heb nu wel meer tijd om te doen wat ik écht wil.” 

Errday Nieuws Dit waren de (bij)baantjes van rappers voordat ze doorbraken