De nauwe vriendschappen tussen Nederlandse rappers en voetballers

Rappers en sporters liggen al jaren lang dicht bij elkaar. Met name voetbal staat hier in nauw contact met rapmuziek en daarbinnen bestaan veel familiebanden en vriendschappen. Er zijn veel rappers actief die een verleden hebben bij een jeugdopleiding van een voetbalclub, om later toch de voorkeur te geven aan hun passie voor muziek. Zo waren Jerr & Mella van Broederliefde actief bij Sparta Rotterdam en later FC Utrecht, terwijl Kevin in de jeugd van Excelsior speelde. Speelde Jayboogz bij onder andere Almere City. Kennen we Priester van zijn tijden bij NEC en Ludogorets en was ook Henkie T van SBMG actief op de jeugdvelden. Mede hierdoor zijn er de afgelopen jaren vriendschappen en broederschappen ontstaan in deze op het oog lijkende twee aparte levensstijlen. Hieronder vijf voorbeelden van deze banden tussen deze Nederlandse rappers en voetballers:

Jonna Fraser en Hakim Ziyech beste voetballer eredivisie

De vriendschap tussen Jonna Fraser, Hakim Ziyech en Brandley Kuwas

De band tussen Jonna Fraser, Hakim Ziyech en Brandley Kuwas is mogelijk een van de meest bekende. Zo heeft Jonna Fraser op zijn album “Jonathan” zelfs een nummer over de vleugelspeler van Heracles. Kuwas en Jonna gaan wayback en komen beide uit Zaandam en zijn met elkaar opgegroeid. De band tussen Jonna Fraser en Ziyech zien we de laatste tijd opbloeien. De twee verschenen regelmatig in elkaars Instagram stories. Maandag 3 september 2018, bij het ‘Voetballer van het Jaar’-gala van de Eredivisie, mocht de artiest de uitreiking van Ziyech inleiden met een optreden. Na afloop was de rapper uit Zaandam trots dat hij de winnende award mocht inleiden voor zijn bro.

Jozo en broertje Jordan Teze

De gebroeders: Rapper Jozo en PSV-er Jordan Teze

Rapper Jozo en voetballer Jordan Teze hebben een hele andere band met elkaar. De aanvaller uit de jeugdopleiding van PSV is namelijk het kleine broertje van Jozo en behoorde onlangs voor het eerst tot de wedstrijdselectie van de Eindhovenaren tijdens de Champions League-kwalificatiewedstrijd tegen BATE Borisov. Op de Instagram van Jozo zien we maar al te goed dat de oudere broer trots is! Zo support hij broertje Jordan al te graag wanneer dat kan.

Sevn Alias Bergwijn 101Barz

Sevn Alias represent Steven Bergwijn in zijn eerste 101Barz sessie

Sevn Alias zijn debuut ging gepaard met Stevan Bergwijn. Tijdens zijn eerste studiosessie bij 101Barz verscheen hij met een PSV-shirt achterstevoren aan met de bedrukking van Bergwijn. “De love is er altijd geweest. Hij heeft mij gesupport en ik heb hem altijd gesupport”, sprak Sevn eerder in een interview met FunX. De twee kennen elkaar al vanaf hun schooltijd, waar ze samen in de topsportklas zaten. Bergwijn zat in de klas vanzelfsprekend als voetballer en Sevn Alias zat in deze klas vanwege zijn activiteiten als kickbokser.

Winne en Memphis Depay

Winne en Memphis Depay waren samen op vakantie

De band tussen rapper Winne en voetballer Memphis Depay werd afgelopen zomer overduidelijk. De twee waren samen op vakantie en bezochten tijdens hun vakantie onder andere de jungles van Ghana en maakten de kust bij Sardinié onveilig. Memphis was voor zijn grote doorbraak bij PSV actief als rapper. Zo was hij onder andere te horen met Rotterdam Airlines en Bollebof. Mede door vriend en rapper Bollebof zou je Depay zijn rapcarriere kennen. Depay is te horen op de EP D.R.E.A.M.S. van Bollebof met het nummer “Ik Ben Der”. “Maar mn fans schreeuwen Memphis doe dat, fuck de onzin en spreek terug met je voeten!”

Naast Bollebof gunde Winne Memphis ook een plek op zijn “Oprecht Door Zee” album. De aanvaller van Olympique Lyon verzorgt de intro van het nummer ‘Porto Cervo’ en is samen met Winne terug te vinden op de eerste verse van deze track.

Elia met scheenbeschermer SFB Logo

Eljero Elia de stille kracht achter de begin carrière van SFB

Door middel van een scheenbeschermer werd de vriendschap tussen Eljero Elia en de leden van SFB nationaal bekend. Nadat de voetballer een hattrick met Feyenoord scoorde tegen Roda JC nam de voetballer zijn scheenbeschermer in zijn mond met het logo van SFB erop en maakte hij een kruis met zijn armen. Aan de Volkskrant bevestigt hij dat: “Het was een kruis met mijn armen, een gebaar alsof ik in de boeien was geslagen. En dat ik daarna die boeien verbrak.” KM, Priceless en Frenna waren namelijk opgepakt en werden vastgehouden in Suriname wegens politieke redenen, die algemeen bekend zijn.

Elia is niet alleen bevriend met de rappers, maar staat ook centraal in de beginperiode van de formatie uit Den Haag. Ejero Elia was de financiele kracht achter SFB en investeerde tijd en geld in de rapformatie. De samenwerking komt niet zomaar uit de lucht vallen, want Priceless en Elia kennen elkaar sinds klein. Op het pleintje waren de twee altijd aan het voetballen. “Elia begon stappen te maken in zijn carrière en daar hadden we altijd veel respect voor. Maar zijn respect en love naar ons bleef. Never deed hij uit de hoogte. Hij bleef altijd één van de boys van Agga. Ik kwam hem vaak tegen op verjaardagen en vooral in de tijd toen hij met Bollebof bezig was. Ik zei hem toen ‘Yo, wij zijn ook bezig en we gaan NL ownen binnenkort, let maar op.’ Hij dacht sowieso van ‘Ja toch, we zullen het nog wel zien.’” Aldus Priceless over de rol van Eljero Elia bij SFB.

Na ‘Flexen’ en ‘Moven’ dacht Elia al zoiets van ‘Ey, deze mannen zijn bezig’. En na ‘Helaas’ was het klaar. Hij was meteen verkocht. Hij investeerde zijn tijd en geld in de groep uit Den Haag en gaf de rappers de kans om hun Mixtape Reset The Levels II in Duitsland op te nemen, daar waar Elia toen der tijd actief was als voetballer.

Bron: 101Barz

Errday Nieuws De nauwe vriendschappen tussen Nederlandse rappers en voetballers