Deze 5 tracks zouden 10 jaar geleden de Spotify Charts domineren

Wellicht iets te laat als we praten over meegaan met de hype. De ’10-year challenge’, maar dan even iets anders. In plaats van onszelf kijken we zo een 10 jaar terug naar de Nederlandse rapscene.

Ondanks dat de Nederlandse rapscene 10 jaar geleden nog niet zo domineerde als vandaag de dag, ontneemt dat niet het feit dat er geen hits waren. Dit had allemaal te maken met dat onder andere Spotify 10 jaar geleden niet bestond en wij daarentegen de singles kochten of illegaal downloaden, ze voorbij zagen komen op The Box, TMF en MTV en 360p clips bekeken op YouTube.

Wij hebben 5 populaire tracks van 10 jaar geleden op een rijtje voor je gezet. Sommige nummers zijn stiekem iets ouder, maar staan wel in het lijstje aangezien wij erin geloven dat deze 10 jaar geleden zeker nog in de charts zouden staan!

Dio – Tijdmachine

Dio, die in 2004 begon met rappen, bracht onder meer de nummers ‘Dom, Lomp & Famous’, ‘Stuk’ en ook de hit ‘Tijdmachine’ samen met Sef uit.

Nino & Priester – Uit Het Oog

Nino richtte op 16 -jarige leeftijd rapformatie LSD op. De uit Zaandam afkomstige rapformatie werd een enorme hit op het internet mede door hun debuut single “Zoals Ik Ben” . In 2006 tekende Nino, zonder LSD, bij het label ‘Good Life’ van o.a. Kees de Koning en The Partysquad en scoorde hit na hit. In 2008 vertrok Nino in goed overleg bij het label en richtte hij zijn eerste eigen label ‘Black Label Music’ op. Dit label staat vandaag de dag bekend als o.a de kweekvijver en het succesvolle begin van rappers als Keizer en Priester.

Darryl ft Ali B, Soumia & Rio (Ryan Babel) – Eeyeeyo

Darryl, de chickmagneet, was een aantal jaren geleden niet weg te denken uit de Nederlandse rapscene. Vandaag de dag is dat wellicht anders geworden. Maar des al niet te min had de rapper wel een hit te pakken met labelbaas Ali B, Soumia en Ryan Babel. Voordat Ryan Babel een rood kapsel had was hij actief als rapper. Zo dropte de snelle aanvaller een 101Barz sessie met mede-voetballer Royston Drenthe. Inmiddels heeft de onder SPEC. uitgebrachtte track ‘Eeyoyo’ over de 12 miljoen views op YouTube.

Appa – Kijk Door mijn Ogen ft. Mr. Probz 

In de tijd dat Mr. Probz nog actief was in het Nederlands en het voornamelijk moest doen met het invullen van refreintjes. Was hij te horen op “Kijk Door mijn Ogen” van Appa. De track is afkomstig van Appa zijn “Straatfilosoof” album.

The Opposites – Me Nikes (ft. Sef)

Natuurlijk kunnen The Opposites niet ontbreken in de lijst. Enige wat wij hier over willen zeggen is dat Twan nooit met het idee had moeten komen om te stoppen. Wat is dit toch legendarisch goed.

Errday Nieuws Deze 5 tracks zouden 10 jaar geleden de Spotify Charts domineren