Deze 8 rappers hebben een diamond album op hun naam staan

We kennen wel de gouden en platina platen, maar wist je dat het nog een stapje verder gaat? Ja dat klopt, je hebt ook nog een status Diamant. Deze onderscheiding staat nog een stap boven goud en platina. In de Verenigde Staten reikt de RIAA de onderscheiding sinds 1999 uit bij het verkopen van tien miljoen exemplaren van het album of de single in kwestie.

Hoe behaal je een diamanten album?
Voor de diamanten status moeten er 10 miljoen albums worden verkocht. Sinds 1 oktober 2015 tellen ook streams mee voor de gouden, platina en diamant-statussen. Hierbij gelden 150 streams als één single.

Tot nu toe zijn er in totaal 92 albums met de diamanten status, maar slechts een handje vol hiervan zijn rappers. Dit komt natuurlijk dat rap niet altijd de mainstream media bereikt. Maar toch is het deze 8 rappers gelukt:

1. Outkast

Het dubbelalbum “Speakerboxxx / The Love Below” uit 2003 heeft de status diamant behaald. Daarnaast mocht het album een Grammy in de wacht slepen voor Album van het Jaar.

2. Nelly

Aan het begin van de 21e eeuw zette Nelly de Amerikaanse hiphop op zijn kop. Met zijn album Country Grammar (2000) heeft hij een plekje in deze lijst weten te behalen.

3. MC Hammer

Ja wie kent het nummer niet? Het succesvolle nummer stond op het album “Please Hammer, Don’t Hurt ‘Em” (1990) wat ervoor zorgde dat het album de diamanten status behaalde.

4. Beastie Boys

De Beastie Boys zijn zeker niet de uitvinder van Rap-Rock, maar zorgde wel voor een boost van het genre. Het album “Licensed to Ill” uit (1986) ging diamant.

5. The Notorious B.I.G.

Natuurlijk kan Biggie niet ontbreken, volgens velen één van de beste rappers ooit. In 1997 dropte het album ” Life After Death” met hits als “Hypnotize” en “Mo Money Mo Problems”.

6. Lauryn Hill

Vrouwen die rappen zijn al schaars, maar vrouwen die rappen en succesvol zijn? Ja dan kom je eigenlijk maar bij één iemand uit. Lauryn Hill is de enige vrouwelijke rapper die een diamanten album op haar naam heeft staan. Het duurde even, maar op 17 februari 2021 kreeg haar album “The Miseducation of Lauryn Hill” een diamanten status uitgereikt van het RIAA.

7. 2Pac
2Pac heeft niet één, maar twee diamanten albums op zijn naam staan. De eeuwige strijd over wie nou de beste rapper is, 2Pac of Biggie? Daar zullen de meningen altijd over verdeeld zijn. Maar feit is dat 2Pac 2 diamanten albums op zijn naam heeft staan. Voor de albums All Eyez On Me & Greatest Hits.

8. Eminem
Maar de rapper die het meeste diamanten albums op zijn naam heeft staan is Eminem. Marshall Mathers heeft drie (3) albums!! op zijn naam staan met een diamanten status. Dit zijn The Marshall Mathers LP (2000), The Eminem Show (2002) en Curtain Call: The Hits (2005).

 

Errday Nieuws Deze 8 rappers hebben een diamond album op hun naam staan