Deze Nederlandse rappers hebben vastgezeten en zijn nog steeds succesvol

In Amerika hoor je er niet bij als je niet heeft vastgezeten. De ene na de andere rapper zit vast. Denk hierbij aan 6ix9ine, Tay-K, YNW Melly en ga zo maar door. Een gevangenisstraf uitzitten betekent niet altijd het einde van een carrière, deze artiesten zijn het levende bewijs dat je met een verleden in detentie nog steeds succesvol kunt zijn:

SFB

Frenna, Priceless en KM werden eind 2016 na een optreden bij het Torarica Urban Festival in Suriname gearresteerd. De rappers werden vastgezet in Santo Boma, een van de slechtste gevangenissen van Suriname. In 2015 ging er een filmpje op social media rond waarin verschillende leden van SFB seks zouden hebben met een minderjarig meisje. Ze werden verdacht van seks met een minderjarige en het verspreiden van kinderporno. In totaal hebben de rappers 77 dagen vastgezeten in de Surinaamse cel. De rappers zeggen er van te hebben geleerd en met succes, want kijk waar SFB vandaag de dag staat! SFB is één van de succesvolste formaties van ons land en scoort hit na hit. Maar ook solo hebben de rappers succes. Frenna scoort al jarenlang hit na hit en de rest van SFB werkt momenteel aan hun solocarrière. De formatie wijdde zelfs hun album uit 2017 aan de “77 Nachten” in Santa Boma.

Boef

Ook Boef heeft een verleden met detentie gehad. Boef zat op zijn zestiende een half jaar in jeugddetentie. En vanaf zijn achttiende zat de rapper uit Alkmaar anderhalf jaar vanwege een straf delict en vervolgens een half jaar omdat hij medewerking met de reclassering weigerde. Maar alles veranderde voor de rapper met roots uit Algerije. Zijn Zonamo sessie was de doorbraak voor misschien wel de meest bekende rapper van Nederland? 

Keizer

Toen Keizer zijn eerste platencontract tekende zat hij vast. Zijn release “Mama Sorry” zorgde ervoor dat de rapper in een klap niet meer weg te denken was uit de Nederlandse muziekindustrie. Maar niet alleen in de muziekindustrie is Keizer succesvol geweest. Hij is tegenwoordig meer bekend als BN-er dan als rapper. Zo was hij onder andere te zien in de programma’s “It Takes 2” & “Dancing With The Stars”.

Kempi

Voor Kempi zijn gevangenschap kan je wellicht een heel artikel schrijven. “Welk shirt raakt nooit uit de mode? Free Kempi shirts” aldus Qucee. De Eindhovense rapper heeft vaker de binnenkant van een cel gezien. Maar dat heeft hem nooit weerhouden om muziek te maken en daar succesvol in te zijn. Hij kwam daarbij zelfs al landelijke televisie en tot de dag van vandaag maakt Kempi muziek en niet zonder succes. Tijdens één van de laatste keren dat de rapper vast heeft gezeten (2010) maakte TopNotch in samenwerking met BNN de succesvolle documentaire “Free Kempi”. Kempi heeft een groot deel van zijn carrière zelfs voor een groot deel te danken aan zijn gevangenschap. “Kutsysteem”, “Zoveel Stress” en “Wakker In Du Cel” zijn classics!

Djaga Djaga

Djaga Djaga, voorheen bekend als Jayjay (GreenGang), is wellicht het beste voorbeeld dat vastzitten niet het einde van je carrière betekent. De rapper zit momenteel een straf uit van 18 jaar voor het lokken van Abderrahim ‘Appie’ Belhadj naar de flat Kikkenstein in Amsterdam-Zuidoost, waar Belhadj werd geliquideerd. De vier muren weerhouden hem er echter niet van om nog steeds muziek uit te brengen. Zo bracht Djaga Djaga begin 2019 zelfs zijn album “11:55” uit vanuit de gevangenis en was hij te horen op tracks van JoeyAK, Roxy Rosa, Jairzinho en Jermaine Niffer. Zijn laatste solo release is “Amor ft. Jonna Fraser & $hirak”. De rapper krijgt het voor elkaar om vanuit de gevangenis via een mobiele telefoon zijn verses op te nemen en door te sturen naar de producers.  

Errday Nieuws Deze Nederlandse rappers hebben vastgezeten en zijn nog steeds succesvol