Deze rappers zag je terug in Mocro Maffia

Helaas, helaas, seizoen 3 van Mocro Maffia is ten einde gekomen. RTL laat weten dat er nog nooit zoveel mensen hebben gekeken als naar het laatste seizoen van de hit-serie van Videoland. Waarschijnlijk was het je wel opgevallen, maar er zijn veel Nederlandse rappers die een rol hebben gekregen in de serie. Het is voor de meeste rappers de eerste keer dat ze in aanraking komen met acteren, naast het acteren in videoclips natuurlijk. Mocro Maffia is bedacht en ontwikkeld door Achmed Akkabi. Akkabi die in Mocro Maffia ‘De Paus’ speelt. Hieronder vind je een overzicht met de rappers die een rol hebben (gehad) in de populaire serie.

ICE als Tonnano

Misschien wel de meest besproken personage uit het 3e seizoen: ICE. De rapper is geknipt voor de rol van Tonnano. Zijn gekkigheid en energie spat van het scherm af, precies zoals we de rapper kennen.

Ice Mocro Maffia

Bilal Wahib als Mo de show

Bilal Wahib was voor zijn muziekcarrière al bekend als acteur. Zo speelde hij in onder andere SpangaS, Nieuwe Buren, De Libi en Commando’s. In 2020 won hij zelfs een Gouden Kalf in de categorie ‘Beste Mannelijke Bijrol’ voor laatstgenoemde.

Sevn Alias als Stille

Jack rapte in zijn nummer “Trapjack” al over de rol van Sevn. “Houd niet van praten, ben een stillegeen Sevn”. In het eerste seizoen heeft Sevn Alias de rol van Stille, de naam slaat op het karakter van zijn personage.

Moeman als Cinco

In het derde seizoen maken nog meer rappers hun opwachting in de populaire serie. Zo ook Hella Cash rapper Moeman, die de rol van Cinco mag vertolken.

Moeman Mocro Maffia

Ome Omar als Emin

Ome Omar rapte jaren geleden en stond onder contract bij Noah’s Ark. In Mocro Maffia heeft hij sinds het derde seizoen de rol van Emin. Voor de rol moest de rapper binnen 5 weken kast worden. Bijna niemand geloofde in hem dat hij dit kan, maar hij behaalde het dankzij de hulp van Arie Boomsma.

Oussama Ahammoud als Muis

Oussama Ahammoud die tegenwoordig ook timmert aan de weg als artiest, werd bekend door zijn rol als Muis. Wat er met Muis is gebeurd in de serie weten we allemaal…

Josylvio

Josylvio had een kleine rol in de serie.

Woenzelaar als Belg

Rapper Woenzelaar wist niet eens dat hij kon acteren, maar toch heeft hij het gedaan. De rapper was in het eerste seizoen namelijk in vier afleveringen te zien.

Kalibwoy als Ray

Kalibwoy vertolkte de rol van “Ray” in de serie. Samen met voetballer Royston Drenthe was hij onder andere verantwoordelijk voor de ontvoering van Muis en Stille.

Yelli als Duane

Yelli, beter bekend als acteur Sergio Hasselbaink, kun je kennen van de Amsterdamse formatie “Yung Internet”.  Met Yung Internet scoorde Yelli hits als “Tram 26”, “1 Affoe X 2” en “Superchimi”. In de serie speelt hij “Duane”, de sterspeler van ICE die alleen maar wilde voetballen. Helaas liep het allemaal net iets anders voor hem af.

BKO als Milli

BKO had een kleine rol in de serie en was in het 3e seizoen te zien.

Saïd Boumazoughe als Achraf

Saïd speelt een belangrijke rol in het derde seizoen. Hij is in de serie de neef van Paus. In Nederland is Saïd minder bekend als artiest, maar in België zouden meer mensen hem kennen van de rapformatie “SLM”. Het rap-duo dat onder contract stond bij platenlabel Top Notch.

Mesy als Hacker

De Limburgse rapper Mesy, had in seizoen 4 de rol van hacker.

Errday Nieuws Deze rappers zag je terug in Mocro Maffia