Dit wist je nog niet over Ronnie Flex’s Rémi album

Het is vandaag precies 5 jaar geleden dat Ronnie Flex zijn album Rémi dropte. Reden genoeg om een aantal feitjes over het legendarische album op te sommen:

Het album werd zonder aankondiging gedropt

In de 3voor12 VPRO documentaire “Alleen Met Iedereen” laat Ronnie Flex in één van de laatste shots aan Caza weten dat hij het album zonder aankondiging ging droppen. Of hoe hij het zegt: “Ik ga hem gewoon Drake uitbrengen, zonder aankondiging.” Drake dropte zijn album “Views” ook zonder aankondiging, net als zijn laatste album “Honestly, Nevermind”.

Er zijn 3 versies verschenen van het artwork

Remi alternatief artwork

Trobi zijn eerste Nederlandse track

Producer Trobi is nu niet meer weg te slaan uit de Nederlandse rapscene, maar dat is niet altijd zo geweest. Vroeger maakte hij vooral EDM producties, maar precies 5 jaar geleden veranderde dat. Met de komst van het album was het ook voor Trobi een mijlpaal. Hij dropte zijn eerste Nederlandse tune, “Red Me”. Trobi reageert onder Ronnie zijn post met: “Bedankt voor deze kans toen bro. Nog steeds mijn favoriete album❤️”

Hoofdprijs

Voor Rémi heeft Ronnie Flex aardig wat prijzen in de wacht gesleept. Het album won meerdere awards, waaronder twee Edisons, een 3FM award en meer.

Introductie van Tabitha

Tabitha en Ronnie Flex zaten bij elkaar op de pop academie in Rotterdam. “Is Dit Over” is de eerste samenwerking tussen de 2. Voor die tijd maakte Tabitha ook al muziek, maar dit was allemaal Engelstalig, zo heeft ze een tijdje in Amerika gewoond om daar muziek te maken. Leuk feitje: Er was nog geen budget voor de videoclip vanuit Top Notch, dus besloot Ronnie dit uit zijn eigen zak te betalen.

Energie (ft. Frenna)

De single “Energie (ft. Frenna)” was de eerste nummer 1 hit van het jaar 2017. Het refrein van Energie is afgeleid van Tamia haar nummer “So Into You”. Die later nog een remix versie kreeg met rapper “Fabolous”.

Check ook vooral onze favoriete tracks van het album op ons Instagram account.

Errday Nieuws Dit wist je nog niet over Ronnie Flex’s Rémi album