Dit zijn de 5 favoriete rappers van: Snelle

Het nieuwe jaar kan nu al niet meer stuk voor Snelle. Nadat Snelle in de lijst met ´Artiesten die je in 2019 in de gaten moet houden´ van Radio 538 te vinden was, heeft de rapper ook zijn nieuwe EP ´Beetje Bij Beetje´ uitgebracht. Op de melodieuze plaat zijn acht tracks te vinden, waarvan ´Niet Met Mij´ en ´Alleen Maar Gelukkig ft. Jebroer’ eerder zijn verschenen. Het nummer ´Scars´ zal aanstaande maandag inclusief videoclip worden uitgebracht, de rest van de EP is te streamen op de bekende kanalen. ‘Beetje Bij Beetje’ is grotendeels geproduceerd door Alberto Arifi en Ramon de Wilde en komt uit via JeBroer’s ROQ ‘N Rolla Music. Dit voorjaar zal Snelle een gelijknamige tour op diverse podia in Nederland doen.

De Top 5 van Snelle:

“Laat me beginnen met het volgende”, aldus Snelle. Dit is een momentopname, ik vind heel veel andere dingen tof! Zo kan ik een maand lang geen Nederlandse hiphop luisteren en alleen maar Bløf en Nielson pompen. Momenteel zit ik nu echt ff in een hiphopweek. “Bovendien had ik liever een top 10 gemaakt want ik vind echt veel tof.”

5. Pjotr
Pjotr is een goede vriend van me die eigenlijk nog helemaal niet super lang serieus rapt. Er zijn echt nog wel dingen om aan te werken, maar niemand komt met zulke intelligent barz als hij. Zijn humor, enthousiasme, humbleness en ongekende workdrive inspireren me. Beloof me dat jullie die man in de gaten houden want ik weet wat voor een toffe EP hij heeft liggen.

4. Jebroer
Oké om echt heel eerlijk te zijn luister ik niet eens heel veel naar de tunes van Tim. Maar ik ben de afgelopen tijd steeds meer artiesten gaan waarderen om wie ze zijn, wat hun drive is en hoe ze nadenken over alles. Tim heeft een goud hart en ik zie dat overal over nagedacht is. Dat maakt hem in mijn ogen 1 van de beste artiesten van het moment. Bovendien zijn z’n pokoes af en toe gewoon heerlijke guilty pleasures.

3. D-Double
Dit is toch gewoon een rapmachine… wat moet ik hier nou nog over zeggen…

2. Ronnie Flex
Een muzikaal genie. Door naar zijn muziek te luisteren heb ik autotune onder de knie gekregen. (Want nee, niet iedereen kan zingen met autotune en hoe sommigen het gebruiken vind ik walgelijk.) Hij schrijft heel erg mooi klein. Ik ga ook altijd graag discussies aan met mensen die zeggen dat zijn teksten nergens over gaan. Ook heb ik door te luisteren naar zijn muziek veel geleerd op het gebied van melodieën en koortjes. Lijkt me bovendien ook een prima gast om een avondje mee te lullen in’t café.

1. Joey AK
Wat een energie zitten er in die pokoes! Ik hou van de overtuiging waarmee hij soms ietwat simpele punchlines ook daadwerkelijk door je strot heen puncht. “Hier gap, zo is het, en als je dat niet vindt dan is dat jouw probleem. Kneus.” Het is rauw en puur. Verder nemen zijn teksten mij mee in een wereld die voor mij nagenoeg onbekend, maar daardoor niet minder interessant is. Bovendien heeft deze man in zijn teksten echt, onbewust of bewust, een goeie bak aan humor zitten. Als ik positiviteit of motivatie nodig heb pomp ik vaak Luitenant en Luitenant 2 achter elkaar.

Check hier de lyrics van Snelle zijn “Beetje Bij Beetje” EP.

Errday Nieuws Dit zijn de 5 favoriete rappers van: Snelle