Dit zijn de duurste horloges ter wereld

“Af en toe een AP, af en toe een Patek”. We horen rappers vaak praten over horloges in hun lyrics. Als je een beetje naar Nederlandse rap luistert, heb je de bekende merken zoals Rolex, Audemars Piguet (AP) of Patek Philippe wel eens voorbij horen komen. De bedragen voor zulke horloges zijn aan de hoge kant en worden door vele mensen gebruikt als investering. Maar zoals altijd, is er een baas boven baas. Speciale uitvoeringen, custom made horloges etc zorgen ervoor dat een horloge meer waard wordt. Maar wat is nou het duurste horloge ter wereld? Wij zochten het voor je uit.

Waarom zijn horloges zo duur?

Voordat we gaan kijken naar de duurste horloges, gaan we kijken waarom deze zo duur zijn? Er zijn drie belangrijke factoren voor de prijsbepaling. Één van deze drie belangrijkste factoren is het metaal waarvan het horloge is gemaakt. Is deze gemaakt van platina of goud? Is het horloge met diamanten of andere bijzondere edelstenen bezet? En ga zo maar door.

Louis Moinet Meteoris horloge (4,6 miljoen dollar)

Spoiler alert, dit is het goedkoopste horloge van deze lijst. Voor een kleine 4,6 miljoen dollar heb je dit prachtige status symbool om je pols hangen. Het unieke aan dit horloge, wat de naam misschien al deed vermoeden, is dat dit horloge een meteoriet van de maan bevat. Het handgemaakte horloge komt uit een collectie met twee andere horloges die ook een asteroïde bevat, namelijk die van Mars en Mercurius.

De Hublot Big Bang (5 miljoen dollar)

He volledig met diamanten bezette Hublot horloge is 5 miljoen dollar waard. Er zitten rond de 1280 diamanten, van op zijn minst drie karaat in het horloge. Het speciale aan deze diamanten is dat ze zijn geslepen door een juwelier uit New York met meer dan 40 jaar ervaring. Fun fact: Beyonce gaf dit horloge cadeau aan Jay-Z, misschien dat jouw vriend(in) ook zo lief is?

Patek Philippe 1518 polshorloge (11 miljoen)

Patek Philippe staat al jaren bekend om zijn bijzondere horloges. Maar dit juweeltje springt er echt uit. De Patek Philippe 1518 werd in 2016 geveild op een Zwitserse veiling voor maximaal 11 miljoen dollar. Het roestvrij stale horloge is gemaakt in 1943. Het horloge heeft een eeuwigdurende kalender die automatisch schrikkeljaren herkent. Er zijn maar vier exemplaren van dit horloge in de wereld.

Patek Philippe Henry Graves zakhorloge (24 miljoen dollar)

Dit zakhorloge is populair, want het is al een aantal keren doorverkocht. En iedere keer met miljoenen winst, een goede investering dus. Het horloge zou in 1933 speciaal gemaakt zijn door Patek Philippe voor de bankier Henry Graves. In totaal duurde het vijf jaar om het horloge af te krijgen. Mede omdat het zakhorloge beschikt over 24 functies. Het horloge bevat een 18 karaats gouden behuizing.

Chopard 201 (25 miljoen)

Dit horloge is een uniek exemplaar, het bestaat uit 847 diamanten van verschillende groottes en kleuren. Het horloge wordt dan ook vergeleken met een kleurrijk bloemenveld. De drie grootste diamanten zijn in de vorm van een hartje. De totale waarde van dit horloge is 25 miljoen dollar. De prijs is zo hoog wegens de vele diamanten van 201 karaat.

Breguet grande complication Marie-Antoinette zakhorloge (30 miljoen)

Aangekomen bij het laatste horloge in deze lijst van duurste horloges. De Breguet grande complication Marie-Antoinette. Dit zakhorloge heeft een waarde van 30 miljoen dollar! Het horloge is vernoemd naar Marie-Antoinette. Ze was de echtgenote van koning Lodewijk XVI van Frankrijk en dus koningin van Frankrijk. In 1782 begon de maak van dit exemplaar door Abraham-Louis Breguet. Het proces duurde alleen iets langer dan verwacht, waardoor het horloge pas 34 jaar na de dood van Marie-Antoinette klaar was. Het zakhorloge is gemaakt van goud en bevat iedere functie die toen der tijd mogelijk was. In 1900 was het horloge gestolen en pas in 2007 werd deze teruggevonden, tegenwoordig ligt het horloge veilig in het L.A. Mayer museum.

Welke Nederlandse rapper denk jij dat de duurste horloges heeft?

Errday Nieuws Dit zijn de duurste horloges ter wereld