Djaga Djaga heeft gevangenisstraf te horen gekregen

Jason L. ook wel bekend als JayJay van Green Gang of Djagga Djagga is vandaag veroordeeld tot 14 jaar cel met aftrek van voorarrest voor het medeplegen van de liquidatie van Abderrahim Belhadj. Belhadj werd vorig jaar mei van dichtbij doodgeschoten in de portiek van de flat Kikkenstein in Zuidoost.

De rechter kon niet bewijzen dat Jason L. de liquidatie heeft uigelokt. Wel acht de rechtbank bewezen dat Jason L. schuldig is aan het medeplegen van de moord. Zo was er volgens de rechter sprake van een nauwe en bewuste samenwerking tussen Jason L. en de schutter. Jason L. dirigeerde door middel van een Snappchat-bericht de schutter naar dezelfde flat. De 14 jaar celstraf is iets minder dan de eis van het Openbaar Ministerie. Het OM had 16 jaar tegen de rapper geeist.

De rechter rekent het Jason L. zwaar aan dat hij het risico genomen heeft om willekeurige voorbijgangers te confronteren met de moord. ‘Appie’ Belhadj werd doodgeschoten voor de deur van woning van een bewoner van de flat. Ook sprak de rechtbank over het feit dat de moord in koele bloede gepleegd is. Zo creëerde Jason L. de illusie van een vriendschap met het slachtoffer, aldus de rechtbank. Op camerabeeld op de avond voorafgaand aan de moord is te zien hoe Jason L. in Club Air zijn arm om de schouders van het slachtoffer legt. Ook acht de rechter bewezen dat er sprake is van voorbedachte rade. Voorafgaand aan de liquidatie waren de voorbereidingen al begonnen. Zo was de Jason L. die ochtend al aanwezig op de latere crime scene en hij deelde die locatie met twee personen.

Djaga bracht vandaag nog de track, met bijbehorende video, ‘Ze zeggen’ uit, check de track hieronder:

Bron: AT5

Errday Nieuws Djaga Djaga heeft gevangenisstraf te horen gekregen