Frenna en Lil Kleine verbreken met “Verleden Tijd” Nederlands Spotify record

Frenna verbreekt Nederlands Spotify record

Afgelopen vrijdag gaf Frenna samen met Lil Kleine een eigen draai aan de klassieker “Onderweg” van Abel. Het nummer was direct een succes. Dat merkte we ook met het aantal bezoeken op de lyrics van “Verleden Tijd”.  Het nummer heeft het Nederlandse Spotify record voor de meeste streams in 24 uur verbroken. Op de dag van de release behaalde het nummer meer dan 930.000 streams. Het vorige record stond op de naam van Boef met “Sofiane” die op 3 april 2018 680.000 streams behaalde in 24 uur.

Wereldwijd succes

Met het Nederlandse Spotify record behaalde het nummer ook “internationaal succes”. “Verleden Tijd” kwam binnen op nummer 151 in de Global Spotify Charts, wat een knappe prestatie is!

De populairste 90’s & 00’s samples die Nederlandse rappers afgelopen tijd hebben gebruikt

Nadat vandaag Frenna zijn nieuwste track “Verleden tijd (ft. Lil Kleine)” heeft uitgebracht, besloten wij eens in de archieven te duiken. Het is ons namelijk opgevallen dat steeds meer samples uit de jaren 90 en 00’s een belangrijke inspiratiebron zijn voor de nummers van nu. Het is niet gek dat deze tracks als inspiratie gelden, de meeste rappers kennen deze muziek uit hun jeugd. De doelgroep van de rappers daarentegen niet. Het gevoel voor de fans en luisteraars is alsof…

Lees verder
Volg onze Spotify playlist

Check de hardste tracks in onze playlist

Spotify Volg onze playlist Sluiten