Wanneer droppen de Belgische Safi & Spreej een The Opposites move?

Safi & Spreej zullen qua act vaak in 1 adem genoemd worden met The Opposites. Beide een duo, beide gestopt zonder het aangeven van enige aanleiding. De Belgische act brak in 2012 door met hun nummer “Herinner Mij”. Het nummer dat tot stand kwam zonder voor oog te hebben dat het duo later onafscheidelijk zou worden. 

Sevi “Safi” Geerts uit Mechelen en Christophe “Spreej” Caboche uit Gent waren destijds getekend onder Eigen Makelij. Wat toendertijd het grootste Belgische hiphop label was. Eigen Makelij was van origine gevestigd in Antwerpen, maar wilde meer naam maken in de rest van België. Waardoor ze uitkwamen bij Safi en Spreej. In 2012 zagen zij elkaar voor het eerst op een concert van Drake, waar besloten werd samen een single op te nemen. Nog niet wetende dat zij verder zouden gaan als duo en 3 albums zouden uitbrengen: Ter Plaatse Rust, Fase 2 & Trots.

Onder Eigen Makelij bracht het duo hun eerste album “Ter Plaatse Rust” uit. Wat resulteerde in een klein succes. “Herinner Mij”, een van de eerste tracks die het duo maakte, had 12 uur na de release “15k views” bereikt. Dat was in die tijd voor Belgische hiphop een mijlpaal. 

Getekend worden bij TopNotch

Het duo was te groot geworden voor Eigen Makelij en er kwam interesse vanuit TopNotch. Samen met Tourist LeMC, werden zij de eerste Belgische act op grootste Nederlandse hiphoplabel. De eerste single onder het label “Voor U” gooide hoge ogen in Nederland. Waar in Nederland vaak lacherig werd gedaan over onze zuiderburen, werd dit in onze ogen de eerste Belgische act die geaccepteerd werd. Op het eerste album onder TopNotch kwamen de singles: “Leven Of Bestaan”, “Vandaag”, “Voor U” en “Breng Het Terug”. 

Het 3e album van het Belgische duo “Trots” en tevens tot nu toe het laatste album van het duo. Bevatte gastbijdrages van onder andere Winne, Hef en Ronnie Flex. 

De breuk

Tot op de dag vandaag is er nooit een officieel statement naar buiten gekomen waarom het duo uit elkaar is gegaan. Maar in “The Nesim Podcast” geeft Safi aan dat de splitsing alles te maken zou hebben met de motivatie van Spreej. Spreej die zich wilde focussen op zijn gezin en zijn solocarrière. Het plan was ooit om 2-3 jaar afstand te nemen en vervolgens bij elkaar te komen. Alleen dit lijkt niet meer te lukken…

Errday Nieuws Wanneer droppen de Belgische Safi & Spreej een The Opposites move?