Het ‘grote geheim’ achter het succes van Ronnie Flex

Ronnie Flex maakt zich momenteel op voor zijn nieuwe album. Eerder deze maand kon je zijn documentaire ‘De vlucht van Ronnie’ bewonderen. Daarin kwamen al een paar nieuwe tracks naar voren. Opvallend is dat er een hitformule te vinden is in de tracks van Ronell. Ronnie is niet vies van het gebruiken van samples uit de 90’s en 00’s. Hij heeft in een interview zelfs aangegeven dat TopNotch zijn grootste hits (Energie & Blijf Bij Mij) in eerste instantie niet uit wilde brengen. Maar Ronnie zou Ronnie niet zijn als hij niet wist waar hij mee bezig was. Hieronder de lijst met samples die gebruikt zijn in zijn grootste hits:

Ronnie Flex – Blijf Bij Mij (ft. Maan)
Sample: Nelly – Dilemma (ft. Kelly Rowland)

Een van de tracks waar duidelijk naar voren komt dat deze is afgeleid van een klassieker is natuurlijk “Blijf Bij Mij” in samenwerking met Maan. In de videoclip worden ook daadwerkelijk hints en knipogen naar het origineel gegeven.

Dyna – Pull Up (ft. Frenna & Ronnie Flex)
Sample: Usher – Nice & Slow

Voor #OHMY maakte Dyna samen met Frenna & Ronnie Flex de anthem “Pull Up”. Waarin het refrein dezelfde flow en verschillende woorden gebruikt als het nummer van Usher.

Ronnie Flex – Energie (ft. Frenna)
Sample: Tamia – So Into You

Het refrein van Energie is afgeleid van Tamia haar nummer “So Into You”. Die later nog een remix versie kreeg met rapper “Fabulous”.

Ronnie Flex – In Mijn Bed
Sample: R. Kelly – Ignition

Een voor het oor minder voor de hand liggende sample. Maar op 00:37 hoor je de elementen uit Ignition terugkomen in Ronnie’s “In Mijn Bed” afkomstig van zijn tweede album “Remi”.

Tabitha – Zeldzaam (ft. Ronnie Flex)
Sample: Cameo – Candy

De laatste release van Ronnie in samenwerking met Tabitha “Zeldzaam” bevat een sample van Cameo.

Ronnie Flex – Wacht
Keyshia Cole – Love

Bij DWDD laat Ronnie Flex live een nieuw nummer horen afkomstig van zijn nieuwe album. In het nummer hoor je invloeden van Keyshia Cole haar nummer “Love”.

Wanneer Ronnie Flex zijn album uitkomt, vind je de lyrics natuurlijk hier op Errday.nl.

Errday Nieuws Het ‘grote geheim’ achter het succes van Ronnie Flex