Hoe gaat het nu met de leden van GreenGang

De voormalige rapgroep Green Gang uit de Amsterdamse Bijlmer, met misschien wel de beste 101Barz sessie ooit op hun naam, is al een tijdje niet meer actief als groep. De rapgroep kwam veelvuldig negatief in het nieuws met berichten over schietpartijen, drugs, liquidaties en het witwassen van geld. Door deze activiteiten werden zij gerespecteerd door de Nederlandse rapscene.

Ver voordat 101Barz hun miljoenen views haalde op YouTube waren het F.I. en JayJay (later Djaga Djaga) die de groep op de kaart zetten. Later verschenen er meerdere sessie bij 101Barz, dropte ze een album en brachten ze de straatremixes weer terug in Nederland. Het laatste wat we van de groep hoorde is zo een 5 jaar geleden, maar de rappers zijn zelf nog wel actief. Hoe gaat het nu met de rappers?

Hoe gaat het met de solo carriere van de GreenGang rappers?

Djaga Djaga

Laatste release: “Ride or Die”
Label: 
De rapper heeft een publishing deal getekend bij Rotterdam Airlines, die ervoor zorgt dat zijn muziek op alle kanalen beschikbaar is.

Djaga Djaga is toch wel de front-man geweest van GreenGang en wellicht nog de populairste rapper vandaag de dag. De rapper zit al sinds 2016 vast op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie. Hij werd in 2017 veroordeeld tot 14 jaar cel.  Dit weerhoudt hem er niet van om muziek uit te brengen. Vanuit de gevangenis is Djaga nog steeds actief. In de tussentijd bracht de rapper “Leven Lang”, “Ze Zeggen”, “Best Friend” en “Ride or Die” uit als single. Naast de singles dropte Djaga in 2018 zijn album “Jason D”. Momenteel werkt hij aan zijn nieuwste project: “11:55” die dit jaar nog zou moeten verschijnen.

F.I.

Laatste release: King of the Jungle (ft. Mula B)
Label: Capital F.I. Records

F.I. heeft het meeste van het succes van GreenGang moeten missen wegens gevangenschap. Dit lijkt F.I. maar al te graag in te halen nu hij weer op vrije voeten is. Zijn eerste aanslag was de track “Net Als Mij” waarin hij de hele scene even liet weten dat hij weer terug was. In 2018 dropte hij zijn Album “De Eerste & De Laatste” met gastbijdrages van Mula B, Mario Cash, Scarface, Murda, Feis en Jonna Fraser.

Zijn beweging heeft hij allemaal in eigen beheer want de rapper heeft namelijk zijn eigen label “Capital F.I. Records”.

Scarface

Laatste release: You Want It, I Got It (ft. LouiVos & 3robi)
Label: Wilde Westen

“Ik kick het net”, “Ik wil kaas, net macaroni”. Vele rappers van vandaag zouden niet zo klinken als Scarface niet zou bestaan. De rapper kwam met dubbelrijms en punchlines waar zelfs Boef een les van kan leren. Een aantal jaar terug was Scarface een veelbelovende, jonge rapper die mogelijk de scene flink had kunnen opschudden, maar dat gebeurde niet. De Rotterdamse rapper werd ernstig ziek en belandde in een donkere periode, waardoor hij zijn carrière niet kon voortzetten. 101 Barz maakte hier een documentaire over.

Inmiddels is hij op de weg terug. Scarface tekende bij Wilde Westen en maakt zich op voor een muzikale toekomst. Bij Wilde Westen was de rapper te horen op LouiVos zijn track “Ga Los” en dropte de rapper zelf  “You Want It, I Got It (ft. LouiVos & 3robi)” Op dit moment is het wachten op een project van Scarface.

Broertje

Laatste release: “Ik Leef (ft. Josylvio)”
Label: VanKlasse

De autosessies van JayJay & Broertje zijn in onze ogen nog echte klassiekers en zou iedereen een keer geluisterd moeten hebben. Broertje heeft tijdens en na de GreenGang periode meerdere malen vastgezeten, maar dat stopte de rapper niet om muziek uit te brengen.

In 2016 bracht Broertje zijn Mixtape: “Straight Outta Prison”. Net als Djaga liet hij hiermee van zich horen uit de gevangenis. De tape is tijdens zijn gevangenschap opgenomen en uitgekomen. In 2017 dropte Broertje het nummer “Vrij” om te vieren dat de rapper weer op vrije voeten was. Sindsdien heeft hij meerde singles gedropt: “Voor mijn Boys (ft. Chivv)”, “Mama Bid (ft. Hansie & Jermain Niffer)”, “Dreams”, “Risico’s”, “Wellou”, “Stash” en zijn laatste single “Ik Leef (ft. Josylvio)”. “Ik Leef” was de eerste track die Broertje uitbracht onder “VanKlasse” waar hij sinds kort getekend is.

Mario Cash

Laatste release: “Better”
Label: Cash City

Mario Cash is in model. De rapper is net als F.I. indepent en heeft zijn eigen recordlabel en liet weten de eerste 4 artiesten te hebben getekend. Het vrije leven bevalt Cash wel, in zijn interview met Supergaande vertelde hij dat hij het fijn vindt dat niemand zegt wanneer hij zijn muziek moet droppen, met wie hij moet samenwerken etc. Dat hij het fijn vindt laat hij ook blijken in de releases. Sinds GreenGang heeft de rapper zijn “Top600” mixtape en de EP’s “Bengladesh” en “Exclusive” uitgebracht.

Mario Cash is al 3 keer door Rotjoch uitgenodigd bij 101Barz om een paar enge sessies te doen. Naar verwachting komt de rapper dit jaar nog met een project.

Xony

Laatste release: “Monday Till Sunday ft. Mario Cash”
Label: Onbekend

Xony vulde vele refreintjes en verses in zijn tijd bij GreenGang. Vooral in de 101Barz sessies van GreenGang had Xony een effectieve bijdrage. Wat deze man ook zong zijn lines bleven altijd hangen. “Baby dit is sexrap, Ik wil je zien poseren op het dekbed, Je maakt me echt wet. Moet ik het hard of moet ik zacht doen, Baby we kunnen het de hele nacht doe-hoen!” Echter na het succes van de groep werd het akelig stil bij de rapper/zanger. 2 maanden geleden verbrak hij de stilte door na lange tijd het nummer “Monday Till Sunday” in samenwerking met ex-GreenGang member Mario Cash te droppen.

Dema-G

Laatste release: “Wintersessie 2017 – 101Barz”
Label: Onbekend

Dema-G heeft een 101Barz sessie die over de miljoen views ging, maar daarna hoorden we eigenlijk een tijd weinig van voormalig Greengang rapper. Hij maakt zich klaar voor een comeback en was vorig jaar nog in het 101Barz gebouw voor een sessie. Het wachten is op het vervolg van zijn comeback.

Errday Nieuws Hoe gaat het nu met de leden van GreenGang