Deze 5 Nederlandse artiesten zijn independent

De stal van TopNotch/Noah’s Ark zit tegenwoordig zo vol dat de artiesten van vandaag de dag er steeds meer voor kiezen om hun eigen succes te creëren. Het internet maakt het natuurlijk steeds makkelijker om je eigen muziek te verspreiden en daar geld mee te verdienen. Alle inkomsten van onder andere de streams zijn voor de artiest zelf en hoeft deze niet te delen met een label. We hebben de hardste Nederlandse rappers die independent zijn voor je op een rijtje gezet:

1. Henkie T

Zijn succes met SBMG hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen. Maar na de tot noch toe onbekende break van Chivv & Henkie, koos laatstgenoemde om de wegen met TopNotch te scheiden. Hij starte zijn eigen label “Quatro Vision” op. Wellicht een klein risico, maar niks bleek minder waar. Henkie T heeft 2019 in een headlock met onder andere de single “DomDoen” met Jonna Fraser. Daarnaast dropte hij zijn solo debuut “Visionair”.

2. 3robi

Motherfuck! De Amsterdamse 3robi besloot dit jaar om het kamp van Wilde Westen te verlaten. Hij startte zijn eigen label “Spow Business” en bracht de tracks “Sterk” en “Fack die haters” uit.

3. Ares

Ares is nog altijd pas 23 jaar, maar draait al vanaf zijn 16e mee in de rapscene. De rapper is dan voor het grote publiek misschien iets onbekender. Maar in zijn eigen genre en bij zijn fans is hij één van de hardste. De rapper uit Oosterhout komt met een sound waar het grote publiek in Nederland misschien nog niet eens klaar voor is. Na zijn TopNotch periode, waarin hij drie albums dropte, maakte Ares in 2018 bekend dat hij solo verder ging. Hij maakte zijn eigen beats, mixte zijn eigen tracks en schoot zijn eigen videoclips. Reden genoeg dus voor de rapper om zijn eigen boontjes te doppen.

4. Tabitha

Tabitha brak in Nederland door door haar bijdrage aan Ronnie Flex zijn Remi album. Niet veel later besloot Tabitha zich aan te sluiten bij TopNotch. Hier dropte ze 2 projecten: “Gevonden in verdwalen” & “HIT-SIG”. Daarna besloot Tabitha om haar eigen pad te kiezen en besluit ze als independent artiest verder te gaan. Met succes, want haar eerste release “Het Spijt Me Niet” is inmiddels goud gegaan.

5. Yung Nnelg

Yung Nnelg staat weer op eigen benen. Na twee projecten bij Sony heeft zes nullen baby besloten om solo aan de slag te gaan. Nnelg is een rapper die het sowieso allemaal net eventjes anders doet. De rapper dropte bij zijn single Diamonds & Pearls zijn eigen parfum en bij zijn single “Girl” met Idaly kwam hij met een speciale chocolade reep in samenwerking met Tony Chocolonely. Vorige week dropte hij samen met de nummer 3 in de lijst de track “Niet Normaal“.

Errday Nieuws Deze 5 Nederlandse artiesten zijn independent