Jimmy Huru: producer voor o.a. Broederliefde, SBMG & JoeyAK.

De man achter de producties voor onder andere Broederliefde, SBMG en JoeyAK.

Van welke producties zouden mensen jou kunnen kennen?
Je kunt mij onder andere kennen van de volgende tracks “Ik was al binnen” & “#JM” van Broederliefde, “Droptop” van SBMG en “Doekoe” van JoeyAK.

Hoe ben je begonnen met produceren?
Ik ben begonnen met produceren door een buurjongen van mijn vader. Hij liet mij toen ik 12 was FruityLoops zien. En sindsdien heb ik nooit meer iets anders gedaan.

Wie zijn jouw voorbeelden (Internationaal en nationaal)
Op internationaal vlak kijk ik op naar: Timbaland, Murda Beatz, Ryan Leslie & Pharrel. In Nederland zijn dat Spanker en Reverse.

Heb je nooit nagedacht om voor de microfoon te staan?
Ja zeker wel. Wat veel mensen niet weten is dat ik vroeger heb gerapt en gezongen. Dat breng ik vandaag de dag terug in het maken van mijn eigen voice samples die ik gebruik voor mijn producties.

Kun je instrumenten bespelen, zo ja welke? En denk je dat dit nodig is voor een producer?
Ik heb heel mijn jeugd gedrumd, ik speel gitaar en kan een klein beetje piano spelen. Het is niet perse nodig, maar het maakt het allemaal wel een stuk makkelijker.

Vind jij dat producers genoeg credits krijgen in Nederland?
Als je het vergelijkt met andere landen dan mogen we niet klagen. In de titel staat altijd (prod. by), dat is in andere landen wel anders natuurlijk. Ik denk juist dat artiesten de producers wat meer in het zonnetje mogen zetten, want we spelen een rol in het succes van de artiest en dat wordt vaak vergeten.

Met welk programma maak jij jouw beats?
Fruity Loops

Welke presets en VST’s gebruik je?
Ik gebruik niet heel veel vsts ik maak veel geluiden zelf. Als ik een VST gebruik dan maak ik gebruik van: HEATUP , Keyscape en Omnisphere.

Op welke productie(s) ben je het meest trots
Grijze Wolken van Broederliefde, Dopebwoy – Heel Veel Geld en natuurlijk Ik Was Al Binnen van Broederliefde.

Wat is je beste productie tot nu toe?
“Sende” van Broederliefde vind ik persoonlijk een van mijn hardste producties tot nu toe.

Met welke Nederlandse artiesten zou je nog willen samenwerken?
Qua rap heb ik met de meeste artiesten wel samengewerkt. Als er Nederlandse artiesten zijn waarmee ik nog wil samenwerken zijn dat namen als Marco Borsato, Guus Meeuwis en Anouk.

Kunnen we ook internationale collabs verwachten?
Ja zeker ik heb een aantal liedjes die eraan gaan komen!

Met wie?
Namen kan ik helaas niet noemen, maar ik kan wel zeggen dat het een grote Afrikaanse artiest is.

Hoe komt de beste beat voor jou tot stand? Is dat met een artiest in de studio of werk je liever alleen en stuur je de productie op?
Dat maakt voor mij niet uit! Ik vind beide even fijn werken. Het is zowel lekker om alleen in de studio te werken aan een beat als om samen met een artiest vanaf 0 te beginnen in de studio. Dat we samenwerken aan een goede plaat / productie.

Hoe kunnen we een productie van jou herkennen?
Je kunt mijn producties herkennen aan het feit dat ik altijd probeer om er een muzikaal kunstwerkje van te maken. Daarnaast hoor je veel R&B invloeden terug in mijn producties en natuurlijk mijn tag! “Jimmy Huru”

Kun je leven van het produceren? En vanaf welk moment wist je dat je hier je “werk” van kon maken?
Ja! Ik heb een aantal liedjes gehad die het qua streams goed deden, dus toen wist ik wat voor inkomsten er binnenkwamen. Daarnaast is het natuurlijk een kwestie van hoe je met je geld om gaat.

Wat zou jij beginnende producers mee willen geven?
Probeer open te staan voor alle soorten muziek en neem dat mee in je producties. Daarnaast is het van belang dat je vooral muziek maakt die je zelf leuk vindt, uiteindelijk maakt dat je op lange termijn gelukkiger. En dat is het belangrijkste!

Errday Nieuws Jimmy Huru: producer voor o.a. Broederliefde, SBMG & JoeyAK.