Lil Kleine wordt beschuldigd van plagiaat op “Jongen van de Straat”

Lil Kleine staat al drie weken op de nummer 1 positie met zijn nieuwste album “Jongen Van De Straat”. Ondanks dat het album goed wordt ontvangen zijn er ook negatieve berichten. De reden hiervoor is dat Jorik, echte naam van Lil Kleine, plagiaat heeft gepleegd.

Cijfers

Het gaat om een aantal tracks op het album waaronder “Cijfers“, die verdacht veel lijkt op Wiley Flow van Stormzy. Niet alleen de beats klinken hetzelfde, maar ook qua tekst komt deze aardig overeen. Dit is al vanaf het eerste moment te horen: “Heb je niet meer dan een miljoen, wil ik niets horen en weten over cijfers”, terwijl Stormzy opent met “If you can’t do 10K first week, then I don’t wanna hear no chat about numbers”.

Ogen ft. Frenna & Maleek Berry

Op het nummer “Ogen” waar Kleine een interessante samenwerking met Maleek Berry en Frenna heeft weten te regelen komt het refrein van Lil Kleine  overeen met een nummer van “Koos Alberts”. “Zijn het je ogen, is het je stem, Zijn het de woorden die je zegt als ik weer bij je ben, Zijn het je ogen, is het je lach, Zijn het de dingen waarom ik jou niet kan missen, voor geen dag” lijkt natuurlijk erg veel op het stukje van Kleine.

Aan je zitten ft. Wizkid

Aan je zitten, de track met de tweede internationale featuring, lijkt verdacht veel op “Be Honest” van Jorja Smith en Burna Boy. Althans de productie van de track.

Ondersteboven

Deze is misschien minder goed te horen dan de bovenstaande nummers. De laatste beschuldiging gaat om het nummer “Ondersteboven”, deze is minder goed te herkennen, maar voor de mensen een goed oren is er een vergelijking te vinden met “Love Yourself” van Justin Bieber.

Waarschijnlijk hoeft Kleine zich geen zorgen te maken over enige aanklachten, want hij zal dit vast goed geregeld hebben. En misschien moeten wij zelfs wel meer oppassen voor een boze Lil Kleine.

Errday Nieuws Lil Kleine wordt beschuldigd van plagiaat op “Jongen van de Straat”