Nederlandse rappers die hun artiestennaam hebben veranderd

Belgische keeper Courtois en Lijpe

Rappers hebben verschillende aliassen en zelfs artiestennamen. Hieronder een overzicht van Nederlandse rappers die hun naam in de afgelopen jaren hebben aangepast. Spoiler alert: Sommige hebben dat zelfs meerdere keren gedaan.

Sevn Alias – Odje Taylor

Sevn begon zijn carrière onder de naam Odje Taylor, hiermee vormde hij samen met onder andere KM (SFB) de groep D-Boyz. Later besloot hij zijn naam van Odje te veranderen naar Sevn Alias. De naam komt voor uit een combinatie van zijn geluksgetal (7) en Alias staat voor een groot hoeveelheid aliassen dat de rapper bij zicht droeg. Waar dus Odje Taylor er 1 van was.

Henkie T – HT

Henkie T, bekend van SBMG, begon onder de artiestennaam HT. Wat een afkorting was voor Henkie Taylor.

 

Josylvio – JayBay / JB

Josylvio rapt al een lange tijd en was toen ook al met dezelfde mensen. Zoals Sam J’taime, Moeman en Ka. Dat bewijs kun je in onderstaande Zonamo Sessie terugzien.

DJEZJA – Kippie

Kippie besloot enkele jaren geleden zijn naam te veranderen naar DJEZJA.

Murda – Murda Turk / Önder

Murda had laatst nog problemen met label eigenaar Jiggy Djé, waar hij zijn carriere onder andere aan te danken heeft. Hij joinde Noah’s Ark onder de naam Murda Turk.

Later besloot hij zijn naam aan te passen naar zijn eigen voornaam. Onder zijn artiestennaam “Önder” dropte hij samen met producer FS Green de classic “De Kassier”

Tegenwoordig gaat de Turks Nederlandse rapper lekker in zijn vaderland.

MocroManiac – Mani

MocroManiac begon onder de naam MocroManiac te rappen, maar besloot een aantal jaar geleden om zijn naam te veranderen naar Mani. Hierin heeft hij een aantal releases gedaan onder TopNotch. Maar uiteindelijk besloot hij zijn naam toch maar weer terug te veranderen naar MocroManiac.

Lijpe – Lijpe Mocro

Lijpe kreeg naam bij Punchoutbattles en was toen actief onder de naam Lijpe Mocro. Later veranderde hij dit naar alleen Lijpe.

Idaly – Idje

Idaly was in het begin van zijn carriere vaak te gast bij de Sloddervosgang van Adje, Cho en Jowy Rose. Hij begon onder de naam Idje, later veranderde hij dit naar zijn voornaam “Idaly”.

Inspiratie: Miguell Kaidel

Deze Nederlandse rappers hebben een Kerstnummer gemaakt

Waar Mariah Carey, Wham! en Michael Bublé jaar in jaar uit geld binnenharken met hun Kerstnummers, hebben ook een aantal Nederlandse rappers een poging gewaagd. Want zeg nou zelf? Een eindejaarsbonus ieder jaar is toch best lekker. De Jeugd van Tegenwoordig & Katja – Ho Ho Ho De Jeugd van Tegenwoordig & Katja maakten in 2005 samen het kerstliedje Ho Ho Ho Snelle – Thuis Naar eigen zeggen was het zijn moeder die al jarenlang een kerstnummer van haar…

Lees verder

Geen items gevonden.

Volg onze Spotify playlist

Check de hardste tracks in onze playlist

Spotify Volg onze playlist Sluiten