Nederlandse rappers die hun artiestennaam hebben veranderd

Rappers hebben verschillende aliassen en zelfs artiestennamen. Hieronder een overzicht van Nederlandse rappers die hun naam in de afgelopen jaren hebben aangepast. Spoiler alert: Sommige hebben dat zelfs meerdere keren gedaan.

Nnelg – Yung Nnelg
Op 29 juni 2022 maakte Yung Nnelg bekend dat hij een samenwerking aanging met Noah’s Ark. Daarbij schrijft hij het volgende: “De dagen dat ik nog “yung” was laat ik achter me. Klink raar oud hoe ik dat zo zeg, maar je snapt me. Oud gewicht wordt losgelaten om lichter door die journey te gaan. Nieuwe start, nieuwe naam, nieuwe levels en vrijdag nieuwe muziek”

Sevn Alias – Odje Taylor

Sevn begon zijn carrière onder de naam Odje Taylor, hiermee vormde hij samen met onder andere KM (SFB) de groep D-Boyz. Later besloot hij zijn naam van Odje te veranderen naar Sevn Alias. De naam komt voor uit een combinatie van zijn geluksgetal (7) en Alias staat voor een groot hoeveelheid aliassen dat de rapper bij zicht droeg. Waar dus Odje Taylor er 1 van was.

Adje – Adonis

Voordat Adje miljoenen streams aan het verzamelen was, was hij de Trots van Amsterdam. Dit deed hij onder de naam Ado’nis, bekijk de video hier:

Henkie T – HT

Henkie T, bekend van SBMG, begon onder de artiestennaam HT. Wat een afkorting was voor Henkie Taylor.

 

Josylvio – JayBay / JB

Josylvio rapt al een lange tijd en was toen ook al met dezelfde mensen. Zoals Sam J’taime, Moeman en Ka. Dat bewijs kun je in onderstaande Zonamo Sessie terugzien.

DJEZJA – Kippie

Kippie besloot enkele jaren geleden zijn naam te veranderen naar DJEZJA.

Murda – Murda Turk / Önder

Murda had laatst nog problemen met label eigenaar Jiggy Djé, waar hij zijn carriere onder andere aan te danken heeft. Hij joinde Noah’s Ark onder de naam Murda Turk.

Later besloot hij zijn naam aan te passen naar zijn eigen voornaam. Onder zijn artiestennaam “Önder” dropte hij samen met producer FS Green de classic “De Kassier”

Tegenwoordig gaat de Turks Nederlandse rapper lekker in zijn vaderland.

MocroManiac – Mani

MocroManiac begon onder de naam MocroManiac te rappen, maar besloot een aantal jaar geleden om zijn naam te veranderen naar Mani. Hierin heeft hij een aantal releases gedaan onder TopNotch. Maar uiteindelijk besloot hij zijn naam toch maar weer terug te veranderen naar MocroManiac.

Lijpe – Lijpe Mocro

Lijpe kreeg naam bij Punchoutbattles en was toen actief onder de naam Lijpe Mocro. Later veranderde hij dit naar alleen Lijpe.

Idaly – Idje

Idaly was in het begin van zijn carriere vaak te gast bij de Sloddervosgang van Adje, Cho en Jowy Rose. Hij begon onder de naam Idje, later veranderde hij dit naar zijn voornaam “Idaly”.

Inspiratie: Miguell Kaidel

Errday Nieuws Nederlandse rappers die hun artiestennaam hebben veranderd