Politie verbiedt het album van 73 De Pijp

73 De Pijp bij 101Barz

Drill muziek is de laatste tijd populairder in Nederland aan het worden. Artiesten als Qlas & Blacka, Shennumbanine en zo ook rapgroep 73 De Pijp zijn hot. Net als in het buitenland zijn de autoriteiten continue naar de muziekstroming aan het wijzen als er een geweldsincident plaatsvindt. De politie en politiek linken de muziek aan het wapenbezit van jongeren. De politie probeert er dan ook alles aan te doen om beslag te leggen op de drill muziek. En daar zijn de mannen van 73 De Pijp nu het slachtoffer van. Want in december zouden zij hun eerste project Crimelife 1.0 droppen. Deze werd om onduidelijke redenen uitgesteld, tot vandaag. Het blijkt dat de politie een verbod heeft gedaan op het uitbrengen van het project. 73 De Pijp plaatste op Instagram een brief waaruit blijkt dat er meerdere malen contact is geweest tussen hen en de politie. Tevergeefs want de politie blijft de release verbieden. Mocht het project toch worden uitgebracht, dan zal dat gevolgen hebben op de rapgroep.

Update: Volgens Puna.nl hebben zij contact opgezocht en gesproken met een woordvoerder van de politie. Die geeft aan dat er absoluut geen verbod is gelegd op het releasen van Crimelife 1.0. De brief die de rapgroep op Instagram plaatste is dan ook fake volgens de politie. Het verhaal krijgt wellicht nog een staartje, want de politie kijkt nog naar de mogelijkheid dat de mannen de brief niet zelf gemaakt hebben, maar ontvangen hebben van een derde partij.

Dit zijn de 5 favoriete rappers van: Jack

Jack Top5

Normaal moeten wij vragen aan een artiest wij zijn of haar top 5 favoriete artiesten zijn. Dit keer ging het iets anders en deelde Jack zelf zijn top 5. Omdat Jack deze zelf heeft gedeeld, moeten wij jullie de argumenten besparen, owja en de posities… zieke clickbait dit! De Top 5 van Jack: De Fellas Frsh, Geechi, Blow, Getit en natuurlijk Free Eves Laurant vormen samen formatie De Fellas. Cho De Amsterdammer bracht vorig jaar na een kleine stilte zijn…

Lees verder

Geen items gevonden.

Volg onze Spotify playlist

Check de hardste tracks in onze playlist

Spotify Volg onze playlist Sluiten