De rappers hoofdstad Rotterdam

Rotterdam is de hoofdstad van rappend Nederland. Veel rappers komen uit Rotterdam. Rotterdam heeft als een grote havenstad; successen en ook grote problemen op sociaal en cultureel gebied. Wat de havenstad echter de perfecte roots is voor rappers zijn de vele culturen die zich in deze stad mengen. Van Marokkaanse en Surinaamse tot Kaapverdische roots zijn allemaal vertegenwoordigd. En dat maakt de samenwerking nog beter dan één enkele artiest. Je ziet dan ook veel gezamenlijk gedropte singles van een Rotterdamse rapper in samenwerking met een andere artiest. Hetzij uit Rotterdam of een andere Nederlandse stad. Wat maakt de artiesten uit Roffa zo succesvol. Is het toeval of stijl?

Rotterdamse rappers

Wie kent niet de grote rappers van Broederliefde of Ronnie Flex. Broederliefde stond met ‘Hard Work Pays Off 2. ‘maar liefst dertien weken op de nummer 1 positie in Nederland. Ze zijn in veel huishoudens in Nederland een bekende naam. Maar rap heeft nog meer achter de hand. Waar, ’the Bronx’ de geboorteplaats is van de Rap zijn de Rotterdamse wijken zoals Spangen en Feijenoord, gevuld met talent. Deze Rotterdamse rappers tillen het niveau van de Nederlandse rap naar een zeer hoog niveau. Ze zijn onnavolgbaar. Neem de lyrics van Johnny Sellah, Beckie of Raw Roets. Deze rappers hebben daadwerkelijk iet te vertellen. En ze zijn authentiek. Geen praatjesmakers maar echte Rotterdamse heren en dames. Hieronder vindt je er een aantal. Wie weet zijn er nog meer in de wijken te vinden in Rotterdam Noord of op Rotterdam Zuid. In januari van 2020 kregen twee jongens uit IJsselmonde nog een contract bij de grootste platenlabel van Nederland voor wat betreft Hiphop.

Stijl van rappers uit Rotterdam

Rotterdamse rappers hanteren vaak de Urban Rapstijl. De meeste rappers uit Rotterdam komen uit de achterstandswijken van Rotterdam Zuid en Noord. De Rotterdamse rapper Raw Roets groeide bijvoorbeeld op in het oude Crooswijk. Deze rappers weten wat er speelt in de Wijken van de grote steden. Ze hebben het over onrecht, maar ook over dagelijkse zaken waar iedereen zich in kan zien. Naast de Urban rapstijl gebruiken veel rappers ook de donkere, rauwe en losse Grime stijl. Dit levert een muziek op die soms versassend en vaak ontwapenend en emotioneel kan zijn. Deze rappers kunnen vaak nog veel meer en de meeste kunnen prima freestylen. Deze drie stijlen zijn niet compleet. Je kan nog veel meer stijlen bij de rappers uit de Maasstad noemen. De harde en compromisloze teksten van de Rotterdammers, ook wel hardcore stijl genoemd, zijn in de afgelopen jaren erg gestegen in populariteit.

Wat maakt de Rotterdamse tak van de rap zo succesvol? Is het de stijl of de rappers zelf? Veel mensen zeggen dat het een combinatie is van echtheid en een rauwe bijna duistere stijl. De lyrics komen vaak uit het hart en nemen je mee in het verhaal dat de artiest je verteld. De echtheid en die rauwe stijl maken ze geloofwaardig.

Errday Rotterdamse rappers