Traag is de eerste Nederlandstalige video die 100 miljoen views op YouTube haalt

Traag is de eerste Nederlandstalige videoclip ooit die 100 miljoen weergaves heeft behaald op YouTube. Het zat er al een tijdje aan te komen, maar vandaag is het dan eindelijk zo ver. Het is daarmee de eerste Nederlandstalige videoclip die dit aantal haalt. Nederlandse artiesten behaalde al eerder een soortgelijke prestatie. Zo ging Mr. Probz over de miljoen heen met de remix van Waves (311 miljoen) en deed Yellow Claw het tweemaal. Één keer met Till It Hurts (104 miljoen) en één keer met de single Shotgun (144 miljoen).

De reden dat “Traag” 100 miljoen views heeft behaald is dat de track in Turkije populair werd. Bizzey besloot dan ook om de track daar extra te pushen en dat heeft hem geen windeieren gelegd. De views bleven binnenstromen en vandaag, ruim een jaar na de release, schiet de video door de miljoen weergave heen. En dat terwijl Bizzey het nummer eigenlijk maakte voor StukTV. Maar die geloofde niet in het nummer, eigenlijk niemand, behalve Bizzey zelf. Zullen zij zich vandaag nog maar eens voor hun kop slaan?

Bizzey hoeft niet te vrezen voor enkele concurrentie. Hij heeft een grote voorsprong op de nummer 2 “Habiba“. De teller van Boef zijn succesvolste single staat momenteel op 52 miljoen weergave. Of we snel een nieuwe Nederlandstalige video boven de 100 miljoen zullen krijgen weten we niet, wat denk jij?

Errday Nieuws Traag is de eerste Nederlandstalige video die 100 miljoen views op YouTube haalt