Vetste artiesten verwerkt in kunst

Er zijn veel schilderijen en kunstwerken gemaakt van bekende artiesten. Een van de bekendste werken is bijvoorbeeld die van Andy Warhol met ‘Shot Marilyns’. In dit artikel vind je informatie over het Marilyn Monroe-kunstwerk en over andere bekende artiesten die verwerkt zijn in mooie kunst.

Jimi Hendrix

Het prachtige kunstwerk van Jimi Hendrix, gemaakt door Claude Vanheye, houdt iedereen in zijn greep. Vanheye staat bekend als Nederlands jongste succesvolle fotograaf van de jaren 70. In zijn studio in Amsterdam poseerde Jimi Hendrix in 1967 voor de camera. Het kunstwerk heeft een formaat van 127×147 cm en is daarom perfect om in huis te hangen. Interesse? Dan zit je bij IQ Kunstuitleen goed. Je kunt hier namelijk dit kunstwerk huren. Dit houdt in dat je al vanaf 10 euro per maand jouw kunstwerk naar keuze kan kiezen bij IQ Kunstuitleen Amersfoort en Zwolle. En nog een voordeel is dat de leenperiode onbeperkt is!

Mick Jagger

Een ander bekend werk van Claude Vanheye is de foto van Mick Jagger. Het kunstwerk laat de zanger zien tijdens zijn optreden in Amsterdam in 1976. Mick Jagger is bekend als zanger van de Rolling Stones, één van de grootste bands sinds de twintigste eeuw. Het formaat van dit kunstwerk is 102×147 cm. Ook dit meesterwerk is te lenen bij de bovengenoemde kunstuitleen. Ook kun je bij twijfel een gratis proefplaatsing aanvragen. IQ komt met het kunstwerk bij je thuis om het schilderij op te hangen. Als je het dan wat vindt, kun je het voor een maandelijks bedrag huren totdat je terug wil brengen of omruilen.

Marilyn Monroe

Het is een van de bekendste schilderijen waar een artiest op staat. Het kunstwerk waar Marilyn Monroe op staat is gemaakt door Andy Warhol. Hij fotografeerde haar in 1962, een paar weken voordat ze overleed. Hij had als plan om het portret te zeefdrukken. Hij heeft de ‘Shot Marilyns’ twee jaar na de dood van Marilyn gemaakt. En het heeft goed uitgepakt. Eén van de vijf kunstwerken die werd gemaakt door Warhol is zelfs verkocht voor 195 miljoen dollar. Dat kun je wel een succes noemen!

Michael Jackson

Er worden vaak kunstwerken gemaakt van Michael Jackson, maar deze is wel heel uniek. Jos Hoppenbrouwers, kunstenaar van dit werk, maakt kunst van vele bekende artiesten. Zo bestaat zijn collectie onder andere uit David Bowie, Jeff Buckley en Eddie van Halen. Ook maakt hij originele posters van merkschoenen. Het kunstwerk van Michael Jackson heeft een formaat van 50×70 cm. Het is gemaakt op een satijnen papier met een glanzende afwerking en is volledig in kleur. Zeker een prachtig werk om te hebben voor in je huis.

Errday Nieuws Vetste artiesten verwerkt in kunst