Vrouwelijke Nederlandse rappers

De Nederlandse rapscene domineert tegenwoordig de hitlijsten. Maar wat opvalt, is dat dit voornamelijk mannelijke rappers zijn. Veel mensen vragen zich af hoe het zit met onze vrouwelijke Nederlandse rappers, want aan talent ontbreekt het deze dames zeker niet. Maak kennis met enkele vrouwelijke rappers in ons kikkerlandje.

Latifah

Latifah Chafery van Callias, ook wel bekend als Latifah, is een 28-jarige rapper uit Amsterdam. Sinds 2014 is ze aangesloten bij het bekende label Van Klasse, waar onder andere Esko, The Blockparty en Lauwtje ook bij getekend zijn. Haar doorbraak kwam na haar zomersessie bij het hiphopplatform 101Barz, die ruim twee miljoen keer bekeken werd. In 2017 bracht zij haar eerste ep uit, All Eyez On Us, die de tweede positie behaalde in de Nederlandse Album Top 100. Ook haar tweede ep, On My Way, behaalde een plek in deze lijst. In de jaren hierna maakte ze meerdere singels met bekende rappers, zoals Jonna Fraser, Josylvio en SMBG. Met de laatste groep behaalde zij een platina plaat voor het nummer Hoog / Laag. Haar debuutalbum, Van een meisje naar een vrouw, werd goed ontvangen: in 2019 behaalde ook dit album weer de Nederlandse Album Top 100. Het album kreeg veel bekendheid door haar interview met Humberto Tan, waar ze onder andere openhartig sprak over haar relatie met haar vader, die ze uitbundig beschreef op het nummer Papa. Latifah is een stoere vrouw die beschikt over de nodige rapskills, waardoor vele haar zien als dé rapqueen van Nederland.

S10

Stien den Hollander, ook wel bekend als S10, is een 19-jarige zangeres en rapper uit Hoorn. Hoewel ze nog erg jong is, heeft ze als vrouwelijke rapper al vele successen behaald. Op haar zestiende maakte zij haar eerste mini-album, Antipsychotica, die zij opnam op haar slaapkamer. Haar liedjes zijn erg eerlijk en vertellen meedogenloos over haar verleden met depressies, psychoses, zelfmoordpogingen en stemmen in haar hoofd. Kort daarna tekende zij in 2017 een contract bij platenlabel Noah’s Ark, waar onder andere Kraantje Pappie, Yung Felix en Bizzey ook bij getekend zijn. In 2019 bracht zij haar debuutalbum Snowsniper uit, die in de prijzen viel in de categorie “Best Alternative” bij de Edisons: een hele eer dus, voor deze jonge artiest. De kans is groot dat S10 één van de bekendste vrouwelijke rappers zal worden.

Delany

Delany Lepelblad, ook wel bekend als Delany, is een 21-jarige zangeres en rapper uit Vleuten. Haar bekendheid heeft ze vooral te danken door haar deelname aan tv-programma’s. Zo was zij één van de deelnemers van het SBS 6 programma “The Next Boy/Girl Band”. Ze belandde in de finale en werd tweede met haar groep GRLBND. Al na een jaar verliet zij deze groep, om vervolgens deel te nemen aan het SBS 6 programma “House of Talent”, waar zij dagelijks haar carrière aan het opbouwen was met professionele hulp. Tijdens dit programma bracht ze meerdere nummers uit met bekende features: Laat niet los met Hansie, Als ik weg ben met Zefanio en een solo nummer genaamd Basic. Haar talent bleef niet onopgemerkt en al gauw tekende ze bij platenlabel 777, het recordlabel van Frenna. Een veelzijdige artiest aan het begin van een nu al indrukwekkende carrière.

Lauwtje

Shannon Sarijoen, ook wel bekend als Lauwtje, is een 27-jarige rapper uit Rotterdam. Hoewel ze voor velen onbekend was, tekende ze toch een contract bij het platenlabel Van Klasse in 2018. Kort daarna werd ze bekender, door haar feature op de single van Esko, genaamd Bye, Bye, Bye. De debuutsingle van Lauwtje behaalde een plek in de Single Top 100. Ook was ze steeds vaker te zien als gastrapper bij 101Barz. In datzelfde jaar bracht ze haar eerste solosingle uit, genaamd Dag in dag uit. In 2019 kwam ze met haar debuutalbum, Lauws, waar veel bekende features op staan: Josylvio, Poke, Young Ellens en Famke Louise. Deze ‘first lady’ van Van Klasse maakt een sterke indruk tussen de mannelijke rappers en zal dit ook zeker blijven doen.

Errday Vrouwelijke Nederlandse rappers