Waar zijn de Bridde Boys gebleven?

Zij was niet van Hip Hop, dat was mijn shit.. Bridde Boys, zo snel als ze kwamen, zo snel verdwenen ze ook weer. Maar is dat ook zo? Bridde Boys dropte twee tracks Pitstop & Eyez Low en daarna was het stil, te lang stil. Vooral Pitstop was een groot succes en behaalde laatst nog de gouden status. Reden genoeg dus om terug te kijken op deze rapgroep en waar zijn ze nu zoal met bezig?

Wie zijn Bridde Boys?

Bridde Boys was een collectief van 7 verschillende artiesten die allemaal op de Herman Brood Acedemie zaten. In 2017 waren ze opeens daar met Pitstop, en stonden ze datzelfde jaar zelfs op WOO HAH! De groep bestond uit: Shadi, Jerry Island, Eloy, Guydo Carlito, Flexual, Yung Noodle en Rxck Lee. Onder de omschrijving van Pit Stop zien we nog het volgende staan: “…als eerste single van hun aankomende EP”. Tot op de dag vandaag wachten we nog steeds op deze EP. Maar wat is er met de Bridde Boys gebeurd?

Waar zijn de Bridde Boys nu mee bezig?

Guydo

Guydo Carlito is van Cubaanse komaf en dat brengt hij tegenwoordig terug in zijn muziek. Zijn Nederlands-Spaanse teksten vloeien over de Latin-achtige beats. Zijn laatste eigen tune Tun Tun komt uit 2021, die hij mede zelf heeft geproduceerd. Hij werkte samen met o.a. Miggs De Bruijn en MaxiMilli. In 2018 heeft hij muziek uitgebracht onder het platenlabel Striker Recordings, waar onder andere Bryan Mg, Wawa en Architrackz zitten.

Shadi

Van Shadi hoor je misschien wel het meest. Hij staat onder contract bij platenlabel Top Notch en heeft onder andere de tracks “220”, “IJskoud” en “Mijn Luv” gedropt. Ook was hij te vinden in de Supergaande Nieuwjaarsspecial van Accepteer De Punchline.

Eloy

Ook Eloy Smit is nog bezig met muziek. Op Spotify is te zien dat hij op een independent way zijn muziek uitbrengt. Alleen heeft ook Eloy zijn muzikale carrière verlegd naar een andere taal, namelijk Engels.

Rxck Lee

Tegenwoordig houdt Lee zich bezig met het maken van grillz bij Twenty20Jewelry. Of hij helemaal is gestopt in de muziek? Het antwoord daarop is nee. Hij is o.a. de tourmanager van Fresku en is bij Baranka Music (Het platenlabel van Fresku) betrokken als label manager.

Flexual

Van Joël Zwiersen, de echte naam van Flexual, zien we weinig op social media. Onder zijn artiestennaam Flexual heeft hij in het verleden nog een handjevol tracks gedropt. Wel kunnen we terugvinden dat hij tegenwoordig zich meer bemoeit met songwriting en het produceren van tracks. Zo heeft hij onder andere meegeschreven aan IJskoud van Shadi en staat hij als producer op het project van Abel.

Jerry Island

Jerry is getekend bij ROQ ‘N Rolla Music, het platenlabel van Jebroer, waar onder andere ook Snelle en Bollebof onder contract staan. Onder het label dropte hij de onder andere de tracks “Alleen Maar Love”, “Waar Ben Je Bang Voor” en “Leef Vandaag”.

Yung Noodle

Bryan Krijgsman, beter bekend als Yung Noodle, ken je vooral als producer van de Rotterdam Airlines artiesten als DODO, Jairzinho en JayMoreLife. Op zijn TikTok laat hij af en toe ook geluiden horen van zijn eigen tracks. Zo maakte hij onder andere een eigen versie van K3 – Klein Geel Visje (In De Discotheek) en nam hij de Beugelbekkie themesong onder handen.

Is het tijd voor een reünie van de Bridde Boys?

Errday Nieuws Waar zijn de Bridde Boys gebleven?