Wat zijn de beste bass koptelefoons

Ga je een nieuwe koptelefoon kopen en wil je lekker veel bass? Lees dan snel verder.

Als je koptelefoon aanbiedingen zoekt om de beste bass koptelefoon te vinden, dan is dit artikel lezen essentieel. Je wilt een goede bass om jouw favoriete muziek te beluisteren, of om tijdens het sporten gemotiveerd te worden om meer uit je prestaties te halen. Naast de top 5 beste bass koptelefoons, lees je tips over koptelefoons en earpods kopen.

Waarop letten bij een bass koptelefoon kopen?

Als je een koptelefoon gaat kopen wil je graag de beste kiezen. Daarbij speelt de bass een grote rol, maar niet de grootste rol. Bij een koptelefoon kopen, of het nu in ear of over ear is, moet je altijd letten op comfort. Oordopjes die uitvallen zijn een drama. En een over ear koptelefoon die knelt, zet je uiteindelijk toch snel af. Voor sporten als hardlopen, paardrijden en andere dynamische sporten, zal de voorkeur in ear zijn. Tijdens het rennen zal een koptelefoon afvallen. Naast comfort staat geluid op twee. Je wilt immers dat je koptelefoon het geluid net zo mooi laat horen als andere apparaten waarop je muziek luistert. En dit kan tegenwoordig ook; zover is de technologie inmiddels. Ten derde let je op de bediening, want zeker tijdens het sporten wil je moeiteloos naar het volgende nummer kunnen gaan, het volume bedienen of eventueel de telefoon op kunnen nemen. Let hier ook op bij het bekijken van koptelefoon aanbiedingen.

Top 5 bass koptelefoons

Laten we beginnen; wat zijn momenteel de top 5 beste bass koptelefoons? We letten hierbij op de in de vorige alinea genoemde punten. De informatie is op basis van eigen onderzoek en de populaire producten van winkels als Coolblue en Bol.com. Onze overall conclusie is: De beste bass haal je uit je muziek met een koptelefoon, hoewel draadloze oordopjes zoals de nieuwste AirPods ook een steeds betere bass krijgen.

1. Sony koptelefoons

Veel muziekliefhebbers zijn te spreken over de Sony koptelefoons. Omdat deze top 5 over de bass koptelefoons gaat, zou hier de Sony WH-XB910N Extra bass bijpassen. Sony past in deze koptelefoon Hi-Res audio toe waarmee het bereik in geluid groter is dan koptelefoons die dit niet hebben. Dit geldt met name voor muziek die ongecomprimeerd is. Vandaar dat mensen in de muziekindustrie hierop letten. Tijdens het werken met muziek horen ze alle tonen die er te beluisteren zijn. De minimale frequentie die je kunt horen met deze koptelefoon is 7 Herz, je kunt hiermee dus veel lagere tonen waarnemen dan met de gemiddelde koptelefoon. Als je liever oordopjes hebt, bekijk dan de Sony MDR-XB50AP. Deze hebben een minimale Herz van slechts 4, maar hebben geen Hi-Res audio.

2. Rolfstone

Rolfstone is een Nederlands merk. De koptelefoons en oordopjes zijn goedkoop, maar leveren goede kwaliteit. Op basis van de vorige koptelefoon, gaan we hier ook dieper op in. De Rolfstone Nova Sport is IPX6 gecertificeerd en is daarmee spatwaterdicht. Als je goede muziek tijdens het sporten wilt, dan kun je prima deze oortjes overwegen. De minimale Herz is 20 en de oortjes zijn uitgerust met Hi-Res Audio. Er is van Rolfstone ook een koptelefoon met vergelijkbare specificaties maar met een lagere IP certificering. Deze is IP53, dus kan minder goed tegen spatwater dan de oortjes.

3. JBL

JBL kan gezien worden als een van de grondleggers van de portable audio. De JBL Tune 750BTNC zou nu een logische keuze zijn. NC staat voor Noise Canceling. Dit bieden veel andere merken ook aan, maar bij JBL is het goed om dit te noemen, want er is ook de JBL Tune 750BT die geen noise canceling heeft. De minimale frequentie in Herz is 20 en de koptelefoon heeft geen High Res audio. Ook heeft deze koptelefoon geen IP waarde. Door de JBL Pure Bass Sound is deze koptelefoon wel het proberen waard. 

4. Sennheiser

Aan de Sennheiser koptelefoons zie je eigenlijk al dat het hier meer om een koptelefoon voor muziek luisteren en films en series kijken gaat. De Sennheiser RS 120 II wordt vanwege de sterke bass genoemd, hoewel de minimale Herz een cijfer van 22 aangeeft en de koptelefoon geen Hi-Res audio heeft. Je ziet hieraan dat een goede bass niet alleen in cijfers aan te geven is, maar dat reviews lezen ook belangrijk is. Deze koptelefoon heeft overigens geen IP certificering. 

5. V-Moda

Om dit artikel af te sluiten, maken we een uitstapje de echte muziek wereld in. Hier is V-Moda al langer een bekend merk. Dit merk koptelefoons wordt ook wel door DJ’s gebruikt. De M-100MA-MB heeft bijvoorbeeld een minimale frequentie van 5 Hz en Hi-Res audio. Ook leuk om te weten, je kunt de koptelefoon laten customizen

Errday Nieuws Wat zijn de beste bass koptelefoons