Welke Nederlandse rappers rappen eigenlijk over truffels en paddo’s?

Nog niet zo heel lang is de Nederlandse rapmuziek zó populair als nu. Of je nou in de winkelstraat loopt, in de discotheek staat of aan het sporten bent, je hoort vaak wel een Nederlandse rapper uit de speakers komen. En dat is ook niet zo gek, want mensen zijn dol op de beats, de bass en de lyrics. Toch zijn de lyrics soms wel ietwat opvallend, zoals ook in de onderstaande nummers. In deze nummers wordt er namelijk gerapt over onder andere truffels en paddo’s.

1. Childsplay & AfroTura ft. 3robi – Puta

In de Nederlandse rapwereld van tegenwoordig mag Childsplay niet worden overgeslagen. Het is een groep van drie mannen uit Amsterdam en vandaag de dag worden ze veel gedraaid in menig club en discotheek. Zo ook het nummer ‘Puta’ van Childsplay samen met AfroTura én 3robi. En opvallend genoeg wordt hier ook het woord paddo’s in genoemd, zoals we kunnen horen in de zin ‘Af en toe gekke paddo’s in die dames, af en toe rennen we agressief in die kamers’. Zouden zij ook de psychedelische effecten van de Golden Teacher growkit hebben ontdekt?

2. Lange Frans – Kamervragen 2

Het nummer van Lange Frans – Kamervragen 2 gaat de diepte in. Zo bestaat er ook een eerste versie van het nummer, genaamd Kamervragen. In dit eerste nummer ging hij vraagstukken over de moord van Pim Fortuyn bij langs, terwijl hij in dit tweede nummer ook zijn vraagtekens zet bij meerdere zaken, zoals UFO’s en de aardbevingen door het winnen van gas in Groningen. Hij benoemt zelfs in zijn nummer dat dit geen paddotrip is: ‘Dit is geen paddotrip, vage flow, geen rap voor de radio.’

3. Great Minds – Rat Pack Snipers

Het bijna tien jaar oude nummer Rat Pack Snipers van Great Minds blijft nog steeds een pareltje. Zo is het nummer uitgebracht in 2013 door de rappers Jiggy Djé, Winne en Sticks. Helaas bestaat de groep niet meer, maar zijn ze gelukkig niet gestopt met hun rapcarrière. Ze zijn namelijk wel verder gegaan, maar dan op eigen houtje. Samen hebben ze maar een album uitgebracht met dezelfde naam als hun rapgroep – Great Minds – waarop het nummer Rat Pack Snipers ook te horen is. Ook hierbij wordt er gerapt over paddo’s, maar opvallend genoeg verwijzen ze naar de paddo’s van Mario. Zullen ze hiermee de vervelende paddenstoelen bedoelen die je tegenkomt op de racebanen in Mario Kart, of bedoelen ze de paddo’s van de paddo growkit?

4. Lange Frans & Baas B – Kamervragen

Al eerder in deze lijst benoemden we Kamervragen 2 van Lange Frans én het nummer dat hiervoor werd uitgebracht, genaamd Kamervragen. Ook dit nummer gaat weer over de vraagtekens van Lange Frans, de zogenoemde vragen waarop hij antwoord wil krijgen van de kamer. Het is erg opvallend dat we in het tweede nummer het woord ‘paddo’s’ konden horen, terwijl in dit nummer het woord ‘truffels’ wordt benoemd. Zo rapt Lange Frans: ‘En B dit komt niet meer goed want ik eet geen truffels, je kan veel van me verwachten maar geen vriendelijke knuffels’.

5. Young Ellens – 101Barz

We kennen waarschijnlijk allemaal 101Barz wel: het rapplatform waarbij Nederlandse bekende én onbekende rappers allemaal een sessie gaan rappen. Dit zorgde voor vermakelijke televisie en heel wat nieuwe nummers die we weer konden draaien. Zo zagen we heel wat goede rappers voorbijkomen. Ook de rapper Young Ellens was aanwezig in het tv-programma. En zoals de titel van dit artikel doet vermoeden heeft ook Young Ellens gerapt over de magische truffels. In de zomersessie van 2018 rapt Young Ellens: ‘Champagne met bubbels, kaviaar, mosselen, oesters en truffels. Ik ben up next, geen low cuts’.

Errday Nieuws Welke Nederlandse rappers rappen eigenlijk over truffels en paddo’s?