Woordenschat Spotify Playlist

De Woordenschat playlist is één van de 74 playlists van Spotify Nederland. De playlist focust zich volledig op de Nederlandse rapscene. Of hoe zij het zelf omschrijven: “De grootste en nieuwste Nederlandstalige Hiphop playlist”. Elke week gaat Dieuwertje, de enige playlist editor van Spotify Nederland, op zoek naar nieuwe rapmuziek voor de playlist. Alleen de belangrijkste en nieuwe rapnummers zullen in de lijst worden toegevoegd. Momenteel zijn er 500.000 gebruikers die zich hebben geabonneerd op de lijst. Hieronder een overzicht van alle lyrics van de raps die in de lijst voorkomen:

De Woordenschat playlist lyrics

Wij kijken elke week naar wat voor nieuwe nummers er zijn uitgekomen en daar verzamelen wij de lyrics van. Omdat de woordenschat playlist een belangrijke lijst is hebben wij deze lyrics apart voor je verzameld. De playlist is het de op een na best beluisterde playlist op Spotify in Nederland.

De Woordenschat Podcast

Door het succes van de Woordenschat Playlist heeft Spotify haar eerste eigen Nederlandstalige podcast: De Woordenschat Podcast uitgerold. Met de lancering heeft de Woordenschat-playlist ook een rebranding ondergaan. Omdat de afgelopen jaren was er een extreme groei voor het Nederlandse Hip Hop-genre. Met de rebranding heeft het in-house designteam van Spotify zich laten inspireren door de autosport. Waarom de autosport? Dat heeft alles te maken met de competitie en de snelheid.

Veronica van Hoogdalem heeft de eer als host van de podcast is. Tweewekelijks gaat zij met een populaire rapper in gesprek over de release van zijn/haar album, EP, muziek, inspiratie of samenwerkingen. Naast de artiest schuift ook een belangrijke producers die te maken heeft met de artiest aan. De afleveringen kun je beluisteren op Spotify en duren circa veertig tot vijftig minuten.

Hoe kom je in de Woordenschat playlist?

Het is dé belangrijkste vraag voor iedere rapper: Hoe kom ik nou in een playlist van Spotify? Met een half miljoen volgers kan het je single toch een extra boost geven. Maar hoe kom je in die felbegeerde playlists?

Het antwoord is Dieuwertje Heuvelings. Zij is op dit moment de Spotify-playlist moderator. Dieuwertje selecteert, kiest en vormt iedere playlist van Spotify Nederland. Dus zo ook de Woordenschat playlist. Zij kiest de nummers en houdt de lijst up to date. Lukt het je niet om in de Woordenschat playlist te komen, probeer dan eens onze eigen curated playlist op Spotify.

Update:
Dieuwertje Heuvelings na 3,5 jaar weg bij Spotify. De streamingqueen was meer dan drie jaar lang actief voor Spotify Nederland. Achter de schermen zorgde zij voor de Nederlandse playlist van Spotify.

Errday Woordenschat Spotify Playlist