Adje profielfoto

AdjeBiografie

Adje, echte naam Julmar Simons, is een rapper met Curaçao(e) roots. Julmar Simons, werd geboren op 2 oktober 1982. Hij staat onder contract bij het platenlabel Streetknowledge.Lees verder

Snelle informatie

  • Echte naam: Julmar Simons
  • Beroep: Rapper
  • Geboren op: 2 oktober 1982
  • Sterrenbeeld: Weegschaal
  • Leeftijd: 41
  • Afkomst: Curaçao
  • Geslacht: Man
  • Platenlabel: Streetknowledge
Foute of onvolledige informatie? Mail ons dan op info@errday.nl
Laatst gewijzigd op: juli 15, 2022
Julmar Simons, voorheen Adonis nu beter bekend als Adje is een Nederlandse rapper van Curaçaose afkomst. Julmar werd op 2 oktober 1982 geboren. Hij groeide op in Amsterdam en leerde daar Willie Wartaal, Murda en Reverse kennen. Hij is de halfbroer van rapper Hef & Crooks. Ze hebben dezelfde vader maar een andere moeder. Het drietal bracht in 2008 een legendarische 101Barz sessie uit.

De carrière van Adje

In het begin was Adje, of toen nog Adonis, bezig met het schrijven van Engelstalige tracks. Maar in 2008 bracht hij zijn eerste Nederlandstalige track uit. Datzelfde jaar bracht hij met zijn broers Hef & Crooks het album "Boys in the hood" uit.Adje zat nooit stil en was altijd bezig met geld verdienen. Zo was hij onder andere werkzaam geweest als kapper, heeft hij verzekeringen en drugs verkocht. Door zijn werkzaamheden als kapper kwam zijn naam "Adje Donnie" tot stand. Hij knipte mensen voor een donnie, straattaal voor een tientje. Adje heeft in 2014 voor 8 maanden vastgezeten. "Het is geen klein vergrijp waar ze me voor verdenken. Ik word verdacht van het voorbereidingshandelingen treffen voor het invoeren en verhandelen van cocaïne en ben daar ook voor berecht." vertelt hij in een interview.

Streetknowledge en de Sloddervosgang

Adje stond aan de start van Hef zijn carrière. Met zijn label Streetknowledge bracht hij de eerste tracks van Hef uit zoals "Puur" en "Luie Mannen". In 2015 begon hij zijn Sloddervosgang movement en bracht muziek uit van Rapper CHO, Blake en Jowy Rosé.

Het succes van Coño

In 2020 ging het nummer "Coño" viral op TikTok. Het bereikte zelfs superster Jason Derulo, die er een remix van uitbracht. Hierdoor werd Coño het meest gestreamde Nederlandstalige nummer op Spotify en ging het onder andere Dopebwoy's Cartier voorbij.

Adje 101Barz sessie

Albums van Adje

In totaal heeft Adje 6 album(s) uitgebracht. Hieronder vind je alle albums die op Errday staan.

Nieuwste lyrics

Veelgestelde vragen over Adje

Errday Adje