ASAP Rocky

A$AP Rocky Biografie

ASAP Rocky, echte naam Rakim Athelaston Mayers, is een Amerikaanse rapper. Rakim Athelaston Mayers, werd geboren op 3 oktober 1988 in New York (Harlem).Lees verder

Snelle informatie

  • Echte naam: Rakim Athelaston Mayers
  • Beroep: Rapper
  • Geboren op: 3 oktober 1988
  • Sterrenbeeld: Weegschaal
  • Leeftijd: 35
  • Geboorteplaats: New York (Harlem)
  • Geslacht: Man
  • Vriend(in): Rihanna
  • Kind(eren): Noah Mayers
Foute of onvolledige informatie? Mail ons dan op info@errday.nl
Laatst gewijzigd op: maart 27, 2023
Rakim Athelaston Mayers, beter bekend als A$AP Rocky, is een Amerikaanse rapper, songwriter en acteur. Hij werd geboren op 3 oktober 1988 in Harlem, New York City. De Amerikaanse rapper staat bekend om zijn unieke stijl en zijn veelzijdige muziek. Hij heeft samengewerkt met veel grote artiesten in de industrie zoals Drake, Kendrick Lamar en Skepta.  Met zijn muziek heeft hij verschillende prijzen en nominaties in ontvangst mogen nemen.

De carriere van A$AP Rocky

A$AP Rocky begon zijn muzikale carrière in 2011, toen hij zijn eerste mixtape "Live. Love. A$AP" uitbracht. De mixtape was een succes en bracht A$AP Rocky onder de aandacht van meerdere grote platenlabels. In 2013 bracht hij zijn debuutalbum "Long. Live. A$AP" uit, wat meteen een groot succes was en op nummer één binnenkwam in de Billboard Top 100.Sindsdien heeft A$AP Rocky verschillende andere albums en mixtapes uitgebracht, waaronder "At.Long.Last.A$AP" (2015) en "Testing" (2018). Hij heeft samengewerkt met veel grote artiesten zoals Rihanna, Lana Del Rey, Frank Ocean, Drake en Tyler, The Creator. Rakim, wat de echte naam is van de A$AP Rocky, rapt over verschillende beats zoals hiphop, trap, rock en zelfs psychedelische muziek (zoals L$D).

Acteren

Naast zijn muzikale carrière heeft A$AP Rocky ook acteerrollen gehad, waaronder in de film "Dope" (2015) en de televisieserie "Animals" (2016). Hij heeft ook gewerkt in de mode voor merken als Guess, Zanotti en Calvin Klein.

Privéleven

Naast zijn carrière heeft A$AP Rocky ook bekendheid gekregen door zijn privéleven en zijn relatie met andere beroemdheden. In 2013 begon hij te daten met het model Chanel Iman, maar hun relatie eindigde in 2014. Hij heeft ook geruchten gehad over relaties met andere beroemdheden, waaronder Kendall Jenner en Rihanna.In 2019 kwam A$AP Rocky in het nieuws vanwege zijn arrestatie in Zweden. Hij werd beschuldigd van mishandeling na een gevecht op straat en werd vastgehouden in afwachting van zijn proces. De zaak trok veel aandacht vanwege de betrokkenheid van de Amerikaanse regering, die zich uitsprak voor de vrijlating van A$AP Rocky. Na een maand in de gevangenis te hebben gezeten, werd hij uiteindelijk vrijgelaten en keerde hij terug naar de Verenigde Staten.A$AP Rocky is ook bekend om zijn filantropische werk. Hij heeft samengewerkt met organisaties zoals de UN Refugee Agency en heeft geld ingezameld voor goede doelen. Hij heeft ook gesproken over zijn eigen ervaringen met geestelijke gezondheidsproblemen en heeft zich uitgesproken voor meer aandacht en begrip voor deze kwesties.

Rihanna en A$AP Rocky voor het eerst ouders geworden van een zoon

Op 19 mei 2022 werd bekend dat zangeres Rihanna bevallen was van hun zoontje. Deze naam was een lange tijd geheim.  Tijdens de Super Bowl Halftime Show in 2023 liet Rihanna weten dat ze wederom zwanger is.

Veelgestelde vragen over ASAP Rocky

Errday ASAP Rocky