Ashafar rapper

AshafarBiografie

Ashafar, echte naam Zakaria Abouazzaoui, is een rapper met Marokkaans(e) roots. Zakaria Abouazzaoui, werd geboren op 30 mei 1998 in Naarden. Hij staat onder contract bij het platenlabel Sony.Lees verder

Snelle informatie

  • Echte naam: Zakaria Abouazzaoui
  • Beroep: Rapper
  • Geboren op: 30 mei 1998
  • Sterrenbeeld: Tweeling
  • Leeftijd: 26
  • Afkomst: Marokkaans
  • Geboorteplaats: Naarden
  • Geslacht: Man
  • Platenlabel: Sony
Foute of onvolledige informatie? Mail ons dan op info@errday.nl
Laatst gewijzigd op: juli 24, 2022
Ashafar, echte naam Zakaria Abouazzaoui, maakt onderdeel uit van het "Hella Cash" label van Josylvio. Ashafar is op 30 mei 1998 geboren in het Gooi. Om preciezer te zijn: in het ziekenhuis van Blaricum en getogen in Naarden. Hij groeide op bij zijn van oorsprong Marokkaanse ouders en broer. Tijdens zijn jeugd trok hij veel op met andere jongens uit zijn buurt. Veel zin in school had hij niet. Hij wilde liever werken en geld verdienen. En zo geschiedde.

Voor het eerst geraakt door muziek

Zijn kennismaking met muziek is misschien wel te danken aan de gemeente Naarden. In het buurthuis waar de jongens wel eens kwamen, bouwde de gemeente een tijdelijke studio. Hier mocht de Naardense jeugd experimenteren met muziek maken. De tiener, toen nog Zakaria genoemd, nam een kijkje met een vriend en werd op dat moment voor het eerst diep geraakt door de kunst van de muziek. Het idee om zelf muziek te maken, begon te groeien.

Ontdekt door te rappen op instagram

In 2016 rapte hij voor de grap, enigszins overgehaald door vrienden, enkele van zijn eigen nummers en plaatste dit op instagram. Dit filmpje werd gezien door Nadir Bakkali de mededirecteur van het plantenlabel Zonamo Underground. Deze enthousiaste platenbaas regelde meteen een mogelijkheid voor de rapper om te laten zien wat hij nog meer kon. Niet lang daarna ondertekende hij bij Zonamo zijn eerste contract.Met het zetten van zijn handtekening op dat document, was de muzikale geboorte van rapper Ashafar een feit. Bij Zonamo bracht hij de Nederlandstalige albums ‘Aanslag’ en ‘TAKEOVER’ uit.

De toekomst

Als beginnend rapper trad hij al succesvol op in clubs. Hij bouwde hiermee aan een trouwe fanbase. Toen hij met Josylvio meeging naar festivals en daar optrad, maakte hij kennis met een groot meezingend publiek. Dit was een bijzondere ervaring en smaakte naar meer. Plannen om op tour te gaan, namen serieuze vormen aan.

Ashafar tekent bij Hella Cash

Daarna bleef het een tijdje stil rondom te rapper, totdat hij in 2018 tekende hij bij het platenlabel Hella Cash van jeugdvriend Josylvio, die net zoals Ashafar rapper geworden is. Met ‘Panamera’ scoorde hij zijn grootste hit tot nu toe. Miljoenen streams en samenwerkingen staan al op zijn naam. Zo werkte hij onder andere met: Bizzey, Kevin, Josylvio, Sevn Alias en 3Robi. Ook internationaal maakt Ashafar stappen, want hij werkte al met de Spaanse rapper Morad op de track ‘Peligroso’ en met Franse rapper Larry op de track ‘Medellin’.

Ashafar rapper en toondichter

Hij omschreef in een interview zijn muziek als een combinatie van Hiphop met een clubbeat en streetlyrics. De rapper luistert graag naar zijn Nederlandse collega’s, maar ook naar Chris Brown en Drake. Toch zijn het vooral Franse artiesten die hem emotioneel weten te raken. Hij houdt van hun 'flow'.Zijn ouders wisten een tijd lang niets over zijn muzikale bezigheden. Ze ontdekten het per toeval door hun nichtje toen zoonlief met zijn muziek viral was gegaan. Zijn vader moest even wennen aan het soort muziek en de tekst, maar al gauw waren zijn beide ouders enorm trots op hun zoon Zakaria en wie hij geworden is: de rapper Ashafar.

De 101 barz sessie van rapper Ashafar

Ashafar heeft een gek jaar achter de rug, dus het is tijd om weer bij Rotjoch in de studio te stappen met wat nieuwe muziek. Hella Cash Gang!

Albums van Ashafar

In totaal heeft Ashafar 6 album(s) uitgebracht. Hieronder vind je alle albums die op Errday staan.

Nieuwste lyrics

Veelgestelde vragen over Ashafar

Errday Ashafar