Spanker Producer

SpankerBiografie

Spanker, echte naam Tevin Irvin Plaate, is een producer met Nederlands(e) roots. Tevin Irvin Plaate, werd geboren op 20 mei 1990. Hij staat onder contract bij het platenlabel Spanker / Top Notch.Lees verder

Snelle informatie

  • Echte naam: Tevin Irvin Plaate
  • Beroep: Producer
  • Geboren op: 20 mei 1990
  • Sterrenbeeld: Stier
  • Leeftijd: 33
  • Afkomst: Nederlands
  • Geslacht: Man
  • Platenlabel: Spanker / Top Notch
Foute of onvolledige informatie? Mail ons dan op info@errday.nl
Laatst gewijzigd op: juli 14, 2022
Tevin Irvin Plaate is beter bekend onder zijn artiestennaam: Spanker. Tevin werd op 20 mei 1990 in Amsterdam geboren. Plaate wordt gezien als een van de beste producers van Nederland. Hij werkt veel samen met CHO, Frenna & Broederliefde.

De carrière van Spanker

Hoewel Spanker nu bekend staat als producer, begon hij zijn carrière als rapper. Hij was onderdeel van de Amsterdamse rapgroep Dobbelsteen. Zijn artiestennaam heeft hij gekregen van zijn zus. Uiteindelijk liet hij de microfoon links liggen en ging hij zich focussen op het maken van beats. In 2015 maakte hij zijn eerste beat voor rapper Sjaak. Een aantal jaar later werd hij als producer onderdeel van de succescarrière van Hef. Hij werkte mee aan zijn debuutalbum Hefvermogen.Dat hij een goede producers was, was al snel duidelijk. Daarom ging ook Tevin mee naar het schrijverskamp van New Wave. In 2018 begon de producer met het uitbregen van eigen muziek. Hij dropte zijn album "Ontbijten Met Champagne". Op het album stonden hits als "Vuurwerk" met 3robi, Joyslvio en Lijpe en "Money Long" met Jandro en Frenna.

Producer Spanker maakt eerste Instagram album

Tijdens Corona in 2020 besloot Spanker live te gaan op Instagram met artiesten onder de naam Spanker Sessions. Voor een aantal weken besloot hij op maandagavond live te gaan met artiesten om een track te maken. Deze werd dezelfde week nog uitgebracht en vervolgens gebundeld tot zijn tweede producers album. Op het album staan samenwerkingen met Broederliefde, CHO, KA en Sevn Alias.

Albums van Spanker

In totaal heeft Spanker 1 album(s) uitgebracht. Hieronder vind je alle albums die op Errday staan.

Nieuwste lyrics

Veelgestelde vragen over Spanker

Errday Spanker