De Top 5 favoriete artiesten van: Sticks

Sticks dropte gister zijn eerste echte soloalbum “Stickmatic”. Op het album staan gastbijdrages van onder andere Hef, Lijpe, Mula B en Rico. Reden genoeg om de man uit Zwolle te vragen naar zijn top 5 favoriete artiesten. Zien we deze artiesten ook terug in de top 5 van Sticks?

Allereerst is het altijd lastig dit… want je gaat hoe dan ook mensen missen. Daarnaast kan je er van uitgaan om je all time favo artiesten te pakken of de favorieten van dit moment. Ik ga voor die laatste categorie, want ik denk dat iedereen wel weet wie ik ‘altijd noem’. Doelend op Rico, Extince, Duvel, Anonymous Mis van Postmen en E-Life. Dus bij deze de top 5 van mensen die me inspireren:

5. ADF Samski

ADF Samski gaat hard. Hij dropte vorige maand zijn debuutalbum “Fresh Prince van Noord” waarop Sticks ook een bijdrage had.

“Echt fenomeen. Strak, eigenzinnig album met eigen sound dat net uit is. Hooks en doeltreffende rapstijl, love it.”

4. Zwangere Guy

Sticks stopt als één van de weinige een Belgische rapper in zijn Top 5. Zwangere Guy staat ook met een gastbijdrage op Stickmatic.

“In België gebeurt veel goeds op rap gebied. Papa Zwanger Guy is voor mij echt fris. Hij is een eerlijke, confronterende MC en in de hele uitvoering strak. Van beest op de mic en, naar ik hoor, een hele lijpe live show tot aan de merchandise inclusief skateboards.”

3. Kevin

Het wachten is het op het 3e album van Kevin, morgen dropt hij zijn nieuwe track met Yade Laren genaamd “Als Ik Je Niet Zie“. Dus op dat album hoeven we hopelijk niet al te lang meer te wachten.

“Slowflow maaaan. Die Gordelweg track alleen al… ik hou van die onderkoelde kalmte. Kevin heeft ook nog eens een goed oor voor melodie. Topper!”

2. Lijpe

De track van Lijpe en Sticks “Dagbesteding” is een muzikale parel. Ze rappen back to back 2 en een halve minuut op een beat van Davey Donovan. De storyteller heeft dus ook een plek bemachtigd in deze top 5.

“MC naar mijn smaak. Zijn werktempo is hoog! Ja man Lijpe is echt een natural. Die zijn strijders checkt op hun schoolcijfers in zijn track. Hard man.”

1. Hef

Hef staat bijna in iedereen zijn Top 5, dus zo ook in die van Sticks. De rapper uit Hoogvliet heeft ook een gastbijdrage op Stickmatic.

“Ja toch. Ik hou van de evolutie die hij laat zien. Hef wordt alleen maar eerlijker en daarmee dus ook beter in zijn lyrics. Echt een natural MC, plus ik denk dat hij de dopeste stem heeft in de Nederlandse game. Ik zou eerlijk gezegd ook niet zo snel weten wie anders?”

Disclaimer

“Maar dit is foktop man… want ik wil en moet Young Sor nog noemen, en S10 uiteraard, en Winne liet me laatst iets nieuws horen, goddamn dat is ook flex… dan is er nog Roscovitsch uit Nijmegen die snel een comeback maakt. En topspelers als D Double en Momi moet je sowieso noemen.”

“Qua Zwolle houdt Ness de eer hoog met zijn nieuwe upcoming EP. Ook nieuweling Pim T kwam onlangs met hitte (check zijn video!). Én Na$i en Lo$t album ‘Na$i en Lassie’ heb ik veeel gedraaid. Classic shit!” Kortom het gaat goed met Nederlandse rap!

Errday Nieuws De Top 5 favoriete artiesten van: Sticks