De Top 5 favoriete artiesten van: Pjotr

Pjotr zet zichzelf stevig op de kaart dit jaar. De singles ‘Zonneschijn’ en ‘Tot Ik Instort’ haalden samen al 1 miljoen streams en met een goed ontvangen ‘The Future’ sessie bij FunX wist Pjotr zichzelf in de kijker te spelen. Vorige week verscheen zijn debuut EP ‘Goed Nieuws’. Reden genoeg dus voor ons om Pjotr te vragen naar zijn Top5 favoriete artiesten!

De titel van de EP slaat de spijker op zijn kop, want de artiest heeft de afgelopen tijd enorm goed nieuws gehad. Pjotr tekende namelijk afgelopen zomer als eerste artiest bij het label ‘Lieve Jongens’ van rapper Snelle. Daarnaast zal Pjotr dit najaar als support-act aanwezig zijn bij Snelle’s 24/7-tour.

Een top 5 van rappers maken is altijd een lastige klus. Ik heb een selectie gemaakt van rappers waar ik zelf het meeste naar heb geluisterd en die mij het meest hebben geïnspireerd om te doen wat ik doe.

5. Kempi
In de eerste klas van de middelbare school ontdekte ik Kempi via Limewire (voor de jonge lezers onder ons, het programma waarmee je illegaal muziek kon downloaden, voordat streams bestonden). Alles wat hij vertelde, het was de aller verste- van-mijn-bed-show ooit, maar zijn verhalen slokte me op. Ik kocht al zijn cd’s en rapte alles mee (sorry pap en mam voor al die veel te stoere lyrics, ik vond dat vet toen). Legend!

4. Snelle
Ik rapte altijd al, maar dat wist niemand. Pas toen ik Snelle in 2014 ontmoette zag ik dat je als jonge gast uit onze regio gewoon echt dingen kon doen! Groot voorbeeld voor me, jaren over z’n schouder mogen mee kijken en van hem geleerd wat het is om artiest te zijn. Van heel dichtbij gezien hoe doorzettingsvermogen en passie alles mogelijk maken! Naast dat is deze guy gewoon een sick talent!

3. Ares
Voor mijn gevoel zit Ares elke nacht in een donker huis volledig in zijn zone muziek te maken die hij zelf echt tof vindt. Een echte kunstenaar, heel sick hoe hij alles zelf (en met Skiba) doet, producties, clips, tours, merch. Ik kan echt als fan nog steeds intens genieten van zijn muziek.

2. Jiggy Djé
Nonchalance en een zelfverzekerdheid die lijkt te neigen naar arrogantie. Keihard. Los van de overdosis aan punchlines (die her en der nu nog steeds gerecycled worden) vond ik het altijd heel bijzonder hoe Jiggy alles wat hij zei liet klinken alsof dat het aller sickste ooit verteld was. Persoonlijk wacht ik niet op het nieuwe album, wat mij betreft is de legacy legendary genoeg!

1. Fresku
Ik zag eerst de sessie van Gino Pietermaai, voor ik de clip van Twijfel zag. Toen pas had ik door dat dit een en dezelfde guy was. Creatief genie, met z’n video’s en alles eromheen. Naast zijn diverse stijl en mooie verhalen vond ik het heel vet hoe Fresku 8 zinnen lang 6 lettergrepen op elkaar wist te laten rijmen.

Errday Nieuws De Top 5 favoriete artiesten van: Pjotr