Deze rappers noemen Feyenoord in hun tracks

Feyenoord staat vanavond in de finale van de eerste editie van de UEFA Europa Conference League. De tegenstander van de club uit Rotterdam is AS Roma. De club uit Roma staat onder leiding van José Mourinho die al zijn eerdere 4 Europese finales heeft gewonnen. Tijd voor Feyenoord-trainer Arne Slot om daar dus verandering in aan te brengen.

Nu de finale voor de deur staat gaan we kijken naar welke rappers de Roterdamse club representen in hun tracks. Verschillende Rotterdamse rappers zijn bekende fans, denk hierbij aan Winne, Jack en Ronnie Flex. Maar in welke lyrics kunnen we Feyenoord nog meer terugvinden?

Broederliefde – Narcos (ft. SBMG, Jonna Fraser, Hef, Ronnie Flex & RMB)

De groep uit Spangen  trommelde voor hun track Narcos de Rotterdammers Hef, RMB & Ronnie Flex op. En dit is natuurlijk terug te horen in de verses:

“Kijk me bitch, ik zit in mijn Rover zonder rijbewijs, toch rij ik dit.
Ja, ik draag Stone Island, dat is Feyenoord shit, begrijp je dit?”

– Ronnie Flex

Ronnie Flex – Chamos (Remix)

Ronnie Flex is fan en mocht ook een keer het gezicht zijn van de shirt presentatie van de Rotterdamse club. Op de Chamos remix van de Amsterdamse rapper Yung Nnelg represent hij de club uit Rotterdam.

“Ik heb twee bitches ik bel Frenna Gamo
Zondag zie jij mij bij Feyenoord met aso’s”

Lange Frans & Baas B – Het Land Van

Misschien wel hét nummer dat op de nominatie staat om het volkslied te vervangen. De klassieke track van het duo Lange Frans & Baas B schuift ook de klassieker niet onder stoelen of banken.

“Het land van rellen tussen Ajax en Feyenoord,
Maar wanneer Oranje speelt iedereen erbij hoort.”

Studiosessie 220 – Kevin

De Rotterdamse rapper Kevin voetbalde in de jeugd bij Excelsior, maar wist helaas niet door te breken bij de club. Maar door middel van zijn trage flow is het met rappen wel gelukt om door te breken. Enkele dagen geleden kreeg hij de AHOY nog vol.

“Ik had geen tijd voor je chickie die me belt
Ik drukte weg, check even Livescore
Want man ik had een bankoetje op Feyenoord.”

Kevin – Stack Die Money

Ondanks dat Kevin bij Excelsior speelde, benoemt hij Feyenoord meerdere keren in zijn tracks.

“Mijn Henny straight en mijn Grey Goose gecottie,
Als ik soppi zondagmiddag, ik kijk Feyenoord in de kroeg.”

Feis – Leef Me Droom / GMKM

Rapper Feis, die tijdens nieuwsjaarsnacht 2019 werd doodgeschoten bij een ruzie, is een geboren Rotterdammer. En daarmee ook fan van de club, zo rapt hij op zijn EP “Gebouwd voor dit” het volgende:

“Samsonite trolley, 187 is mijn cijferslot.
Ik kom daar vandaan waar nigga’s rellen om hun Feyenoord.”

Berry – Wij Zijn Feyenoord

Rapper en clipmaker Berry maakte in 2015 een anthem voor de club uit Rotterdam.

Errday Nieuws Deze rappers noemen Feyenoord in hun tracks