Parsa dropte onlangs een project met Bouzzy

Van welke producties zouden mensen jou kunnen kennen?
De producties waar mensen mij van zouden kunnen kennen zijn “Bnakkes” van Ismo, “Laden” van Justice Toch en “In Je Face” van Poke en MocroManiac. Daarnaast zouden mensen mij kunnen kennen van de tracks met Bouzzy “Tranquillo”, “Ghetto Boy” en “Ya Lela”.

Hoe ben je begonnen met produceren?
Toen ik op mijn 14e begon met draaien op mijn kamer, begon ik ook met het produceren in FL Studio. Als DJ moest je je onderscheiden van de andere dj’s doormiddel van het creëren van een eigen geluid en eigen tunes. 

Door wie ben jij begonnen met produceren? Wie zijn jouw voorbeelden (Internationaal en nationaal)
Yellow Claw, de DJ act waar Bizzey onderdeel van was, heeft mij geïnspireerd om te doen wat ik nu doe. De energie die zij overbrachten op het publiek door middel van het delen van muziek was voor mij een inspiratiebron om ook te beginnen. 

Heb je nooit nagedacht om voor de microfoon te staan?
Dat sowieso, ik entertain graag! Maar het draaien trok mij toch meer aan. Af en toe maak ik gebruik van de microfoon als MC van mijn eigen optredens. 

Kun je instrumenten bespelen, zo ja welke? En denk je dat dit nodig is voor een producer?
Nee ik teken alles in Fruity Loops. Ik ga door totdat het klinkt zoals ik het wil. Dus het is zeker niet nodig.

Vind jij dat producers genoeg credits krijgen in Nederland? Zo nee, wat zou je liever willen zien?
De vraag verraadt het antwoord voor mij al een beetje… Ik ga op dit punt gewoon heel eerlijk zijn, de ene producer heeft meer de voorkeur om op de voorgrond te staan en de andere producer heeft dat liever niet. Zelf ben ik als DJ begonnen en ben gaan produceren om zo meer shows te krijgen en mijn eigen sound te ontwikkelen. Voor mij is het dan ook een must om mijn naam aan tracks te koppelen. Ik doe alleen projecten die ik echt voel en waar de labels en artiesten openstaan voor een naamsvermelding. 

Met welk programma maak jij jouw beats?
Zoals je al doorhad maak ik mijn beats in Fruity Loops. 

Welke presets en VST’s gebruik je?
Haha, je kunt beter vragen welke niet? Bij elke tune is het weer anders. Daarnaast werk ik graag met samples, maar als ik echt een plug-in zou moeten kiezen dan is Omnisphere mijn favoriet. 

Op welke productie(s) ben je het meest trots?
Eigenlijk ben ik trots op alle projecten. Ik heb een gouden plaat mogen ontvangen voor mijn track “Laden” met Justice Toch. Op het moment van dit interview is “In Je Face” met Poke en MocroManiac bijna goud en is het in alle clubs afgespeeld. 

De laatste tijd werk ik momenteel met een talent uit België zijn naam is Bouzzy. We hebben independent een gezamenlijk project gedropt. Daar ben ik eigenlijk het meest trots op. Jullie moeten Bouzzy zeker gaan checken he is the future! 

Lees ook: Deze 5 Belgische artiesten moet je echt in de gaten houden 

Wat is je beste productie tot nu toe?
De tune die niet weg te slaan was uit de clubs “In Je Face” met Poke. 

Met welke Nederlandse artiesten zou je nog willen samenwerken? En kunnen we ook internationale collabs verwachten?
Er zijn een heleboel projecten momenteel aan de gang. Zowel internationaal en nationaal, maar helaas kan ik jullie daar nog niks concreets over vertellen. Ik zou heel graag met “Marwa Loud” willen samenwerken.

Hoe komt de beste beat voor jou tot stand? Is dat met een artiest in de studio of werk je liever alleen en stuur je de productie op? En waarom?
Dit verschilt per artiest de ene artiest vind het prettiger om een studio afspraak te maken en de andere artiest werkt graag alleen in een rustige omgeving aan zijn of haar tunes. 

Hoe kunnen we een productie van jou herkennen?
Natuurlijk hoor je de gevoelige sexy “Parsa Tag”. Maar daarnaast hoor je af en toe een fluitje of een Arabische tint in mijn beats.

Kun je leven van het produceren / het maken van beats?
Ja, helemaal in combinatie met mijn shows kan ik er goed van leven. 

Wat zou jij beginnende producers mee willen geven?
Creëer je eigen sound, laat niemand je in de weg zitten. Blijf doorgaan, dit is een harde wereld met mensen die in jouw positie willen staan. Weet wie er echt en fake met je zijn! Zorg ervoor dat je iemand aan je zijde hebt, die jou kan helpen en waar je veel vragen aan kunt stellen.Als jij keiharde beats maakt ben jij degene die alles in eigen handen heeft!

 

Errday Nieuws Parsa dropte onlangs een project met Bouzzy