Deze 5 Belgische artiesten moet je echt in de gaten houden

Nederlandse rappers zijn de popsterren van dit moment en gaan met hun muziek zelfs de grens over. De Nederlandse tracks worden in het buitenland gepompt. Zo doet Dopebwoy het goed in Frankrijk, waar hij zelfs een samenwerking met afro-trap artiest MHD aan over heeft gehouden. Pompte in het Real Madrid stadion Santiago Bernabeu “Blijf Bij Mij” van Ronnie Flex & Maan en hebben steeds meer Nederlandse artiesten boekingen in Suriname, Curacao, Duitsland en onze zuiderburen. Maar hoe zit het nou eigenlijk met het talent bij onze zuiderburen? Hieronder 5 Belgische rappers die je in de gaten moet houden:

Belgische rappers en doorbreken in Nederland

België zit vol met talent, maar het doorbreken in Nederland is vaak lastig. Waardoor dat komt is lastig, zou het komen door de zachte G? Is de afstand te groot? Zijn ze minder ver ontwikkeld of willen wij ze niet accepteren? In het verleden tekende Safi & Spreej een contract bij TopNotch en behaalden een succesje in ons koude kikkerland. De enige die, naar onze mening, echt is gerespecteerd en ontarmd door de Nederlandse rapscene is Soufiane Eddyani. Maar welke talenten zitten er nog meer verscholen? Hierbij onze 5 favoriete rappers uit België:

1. Bryan MG

De 21 jarige Bryan MG is opgegroeid in Gent en is van Congolese afkomst. Door de mix van Nederlands, Frans, en Engels weet hij op elke beat weer een unieke saus te brengen. Hij heeft onlangs zijn eerste EP ‘MGSEASON’ uitgebracht en werkte daar al met grote namen als Yung Felix, LouiVos en Architrackz. Wij zijn al langer onder de indruk van Bryan MG en hebben gevraagd naar zijn “Top 5 favoriete rappers“.

2. Bouzzy

De uit Marokko afkomstige Belg Bouzzy kwam amper een jaar geleden kwam in zijn hometown Mechelen in aanraking met hiphop. In de muziekstudio van het lokale jeugdcentrum ROJM werd zijn talent meteen opgemerkt door de rappers van ZwartWerk die hem onder hun vleugels namen. De beloftevolle Mechelaar werd daarna ook geselecteerd voor Studio Brussels’ Nieuwe Lichting. Bouzzy mixt zijn Marokkanse roots zorgvuldig met de Franse & Nederlandse taal waardoor een unieke combinatie ontstaat.

Bouzzy tekende bij het grootste hiphop label uit België “Eigen Makelij” en bracht daar zijn “Splash EP” uit. De track werd opgepakt bij radiostation Studio Brussel waarmee de verwachtingen gelijk hoog waren. In 2018 Tekende Bouzzy bij TopNotch en liet hij de tracks “Je t’aime” en “Quoi” uit. Waar laatstgenoemde onze favoriet is!

3. Chardy

Chardy is geboren en opgegroeid in Den Haag (Schilderswijk). Maar op achtjarige leeftijd verhuist hij naar België waar hij zijn passie voor muziek ontdekte. De beste man heeft nog niet heel veel tracks online staan, maar wat hij online heeft staan beloofd veel goed! Hij werkt op “Voorbij” onder andere samen met BryanMg, die hem ook in zijn Top5 favoriete artiesten heeft opgenomen.

4. Wawa

Wawa die in ons land vooral bekend is geworden als winnaar van de FunX talent reeks: Rappers Only. Na de winst zat Wawa zeker niet stil en dropte hij de track “54 Van Die Brr”. Dat Wawa een belofte is bleek ook uit de Top5 van BryanMg, waarmeer hij onder andere samen met LouiVos te horen is op “Bouge Ton Derriere”

5. Kleine Ben & King B

Oke misschien toch 6, want Kleine Ben & King B zijn natuurlijk twee artiesten. Ze doen je misschein wel denken aan de Vlaamse SBMG? Deze namen moet je sowieso wel eens hebben gehoord, want deze twee zijn sinds jongs af aan al bezig met muziek op hoog niveau. Zo waren de heren al te bewonderen bij Zonamo Underground & 101Barz om een sessie te doen en waren ze te horen op het Puma x TopNotch – Fast Forward project waarbij Nederlandse en Belgische artiesten met elkaar een track gingen maken.

Errday Nieuws Deze 5 Belgische artiesten moet je echt in de gaten houden