Bizzey

BizzeyBiografie

Bizzey, echte naam Leonardo Roelandschap, is een Nederlandse dj,producer,rapper. Leonardo Roelandschap, werd geboren op 11 mei 1985. Hij staat onder contract bij het platenlabel Four To The Floor.Lees verder

Snelle informatie

  • Echte naam: Leonardo Roelandschap
  • Beroep: DJ, Producer, Rapper
  • Geboren op: 11 mei 1985
  • Sterrenbeeld: Stier
  • Leeftijd: 39
  • Geslacht: Man
  • Platenlabel: Four To The Floor
  • Vriend(in): Renee Hemmes Roelandschap
  • Kind(eren): November Roelandschap
Foute of onvolledige informatie? Mail ons dan op info@errday.nl
Laatst gewijzigd op: november 3, 2022
Leonardo Roelandschap, geboren op 11 mei 1985 te Amersfoort, is beter bekend onder zijn artiestennaam Bizzey. Bizzey is een Nederlands rapper, zanger, producer en DJ.Voor het soloavontuur was Bizzey vooral bekend van zijn deelname aan het DJ collectief "Yellow Claw". Medio 2010 startte Roelandschap samen met zijn vrienden Jim Aasgier en Nizzle de rapgroep Yellow Claw. De drie begonnen onder deze naam met een thema-avond op donderdag in de Amsterdamse discotheek Jimmy Woo en maakten remixen voor meerdere artiesten. Met Yellow Claw scoorde ze meerdere hits in de Nederlandse Top 40 en de Single Top 100 met onder andere de singles "Krokobil" met Sjaak & Mr. Polska, "Nooit Meer Slapen" met Ronnie Flex, Jebroer & MocroManiac en "Shotgun" met Rochelle.In 2016 maakte Roelandschap bekend dat hij na zes jaar de groep Yellow Claw ging verlaten om meer tijd door te brengen met zijn familie en vrienden.

De solo carriere van Bizzey

Nadat Bizzey in 2016 uit Yellow Claw stapte ging hij zich meer richten op zijn solocarrière en samenwerkingen met andere Nederlandse rappers. Bizzey tekende bij het label van jeugdvriend Jiggy Dje "Noah's Ark" en begon met het uitbengen van Nederlandstalige tracks. Dit ging Bizzey vanaf zijn eerste track "Lekker Lekker" in samenwerking met labelgenoot Jonna Fraser. Bizzey bracht in de tussentijd nog tracks uit met onder andere Josylvio, ANBU en Equalz, maar zijn echte hit had Bizzey te pakken met "Traag" in samenwerking met Kraantje Pappie & Jozo. Het nummer werd geschreven op het schrijverskamp voor StukTV, maar de heren zagen er geen potentie in. Eigenlijk niemand, behalve Bizzey en die wilde het nummer dan ook hoe dan ook uitbrengen. Tot de dag van vandaag is "Traag" het best beluisterde Nederlandstalige liedje ooit met meer dan 86 miljoen views op YouTube.Bizzey bracht in januari 2018 de single Ja! uit in samenwerking met Kraantje Pappie, Chivv en Yung Felix. Ja! behaalde de eerste plaats in de Single Top 100 en kwam binnen op plaats vijf in de Nederlandse Top 40. Niet veel later, aan het einde van februari 2018, bracht Bizzey zijn eerste album uit onder de naam November. Het album is vernoemd naar zijn zoon "November". Zijn zoontje is één van de redenen waarom Bizzey stopte met het collectief Yellow Claw. Op "November" stonden verschillende samenwerkingen met rappers zoals Josylvio, Jonna Fraser en Mr. Polska. Dit album wist diezelfde week de nummer één positie te behalen in de Album Top 100 en de 67e plek in de Vlaamse Utratop 200 Albums.Op 30 maart 2018 bracht Leo Roelandschap in samenwerking met Hardwell, Lil' Kleine en Chivv de single "Ze willen mee" uit.

Bizzey en zijn kenmerkende refrein

In juni bracht Bizzey in samenwerking met Boef het nummer "Drama" uit, deze behaalde de nummer één positie in de Single Top 100. Op 12 juli 2018 bracht Bizzey in samenwerking met Idaly, Ronnie Flex en Famke Louise een remix uit van het nummer Wine Slow die Idaly eerder dit jaar had uitgebracht op zijn EP Andere Tijden. Een paar weken later volgde de single "Maria" in samenwerking met Ronnie Flex. ' Herhalen van woorden in het refrein Bizzey zijn nummers zijn kenmerkend door het veelvuldig herhalen van woorden in het refrein. "Doe ik het goed, Papi papi papi papi oh?", "Traag, traag, traag", "Bad Bad Bad Badman Ollo", "Ding ding ding", "Culo, Culo, Culo" zijn enkele voorbeelden van Bizzey lyrics.

Albums van Bizzey

In totaal heeft Bizzey 2 album(s) uitgebracht. Hieronder vind je alle albums die op Errday staan.

Nieuwste lyrics

Opkomende optredens

Powered by Festivalinfo / Podiuminfo

Veelgestelde vragen over Bizzey

Errday Bizzey