Dit zijn de winnaars van de FunX Music Awards 2020

Boef FunX Awards 2020

Gisteravond was de zevende editie van de FunX Music Awards in AFAS live. De winnaars zijn inmiddels bekend en Boef is de grote winnaar van de award show. Hij sleepte vier awards mee naar huis. Bekijk hieronder alle winnaars van de verschillende categorieën:

Artist of the year – Male: Boef

Rapper Boef mag zich voor de derde keer winnaar noemen van de Artist of the Year – Male award. Hij bracht dit jaar zijn album “Allemaal Een Droom” uit en kwam daarmee zelfs boven de dagelijkse streams van Drake uit. Het album bevat tracks als Treinstation, Tout Est Bon en Watching You met Ronnie Flex en Tory Lanez.

Artist of the year – Female: Numidia

Numidia kreeg dit jaar mede door het succes van Tout Est Bon landelijke bekendheid. Dit resulteerde in het feit dat Numidia dit jaar de prijs voor Artist of the Year – Female mee naar huis mocht nemen.

Next best: Bilal Wahib

Hij werd binnen een paar maanden een superster. Dat hij niet alleen kan acteren, maar ook nog eens goed kan zingen is nu wel duidelijk. Hij had de zomerhit van dit jaar met “Tigers” op zijn naam staan. Dus de award voor Next Best is een bekroning op zijn werk. We gaan ongetwijfeld nog meer van Bilal horen.

Best singer: Frenna

De frontman van SFB boekt ook al jaren solo succes. En ook dit jaar gaat hij er met deze awarad vandoor. Dit jaar ontving de rapper/zanger uit Den Haag nog een bekroond met een award voor maar liefst 1 miljard wereldwijde streams.

Best video: Yssi SB – Paper Zien (remix)

De eerste single van de jongen van 17, Paper Zien , was het debuut onder Quatro Vision. De track ging lekker, maar toen de remix uit kwam met D-Double, Henkie T, Jack, Sevn Alias en Josylvio ging het helemaal viral.

Best song: Boef – Tout Est Bon (ft. Numidia)

De derde single van Boef zijn album Allemaal Een Droom sloeg in als een bom. Vooral ging deze viraal vanwege het TikTok-dansje dat erbij hoort. De track is geproduceerd door Diquenza.

Best album: Boef – Allemaal een droom

Het album dat record na record verbrak, terwijl Spotify er uren uitlag bewijst wel wat voor een impact het album heeft gebracht. Met het album haalde hij het record van meeste streams binnen 24 uur weer in huis, nadat deze werd afgepakt door Lil Kleine.

Best MC: Boef

Boef laat Lijpe, Kevin, Josylvio en Henkie T achter zich en wint de prijs voor Best MC.

Best groep: Broederliefde

Voor de zesde keer op rij wint Broederliefde de FunX Music Award voor Best Group. Ze dropte dit jaar hun nieuwste album “Broeders” en zijn 10 jaar na oprichting nog steeds relevant in de Nederlandse scene. Ze dropte vorige week nog hun jubileum sessie bij 101Barz.

Best DJ: DJ Wef

DJ Wef maakte dit jaar stappen door ook achter de mic te gaan staan. Ze laat hiermee zien dat ze meer is dan alleen maar de baby momma van!

Best producer: Spanker

Spanker zijn werk werd bekroond met award voor Best Producer. Dit jaar bracht hij zijn tweede album “Spanker Sessions” uit en produceerde hij tracks voor onder andere Murda, Frenna en Kevin. 


Best collabo: Qlas & Blacka – Dom Périgon

Qlas & Blacka, Henkie T, Murda en Jonna Fraser blijkt een award winning combo te zijn. Hun track Dom Pérignon gaat er vandoor met de FunX Music Award voor Best Collabo.

Bron: FunX

De Top 5 favoriete artiesten van: WAWA

Top 5 WAWA

WAWA zou je kunnen kennen van tracks als “Van die Brr”, “Who’s That” & “Ondernemer”. Of misschien ken je hem wel van zijn deelname aan FunX Talent. De uit België afkomsitge rapper staat momenteel onder contract bij Strikers, waar ook Architrackz en Bryan Mg onder contract staan. Hij dropte twee weken te track “Who’s That” en genoeg reden dus om de rapper te vragen naar zijn persoonlijke Top 5! 5. Louivos Louivos is sowieso de big bro!…

Lees verder

Geen items gevonden.

Volg onze Spotify playlist

Check de hardste tracks in onze playlist

Spotify Volg onze playlist Sluiten