Idaly Rapper

IdalyBiografie

Idaly, echte naam Idaly Faal, is een producer,rapper met Gambiaans(e) roots. Idaly Faal, werd geboren op 28 november 1995. Hij staat onder contract bij het platenlabel TopNotch.Lees verder

Snelle informatie

  • Echte naam: Idaly Faal
  • Beroep: Producer, Rapper
  • Geboren op: 28 november 1995
  • Sterrenbeeld: Boogschutter
  • Leeftijd: 28
  • Afkomst: Gambiaans
  • Geslacht: Man
  • Platenlabel: TopNotch
Foute of onvolledige informatie? Mail ons dan op info@errday.nl
Laatst gewijzigd op: juli 14, 2022
Idaly Faal is de volledige naam van de Nederlands rapper en producer. De rapper groeide op in het Amsterdamse IJburg. Voordat hij bekend werd als Idaly, was hij actief onder de naam Idje en gold hij als veelbelovend talent. Reverse nam de rapper al vroeg onder zijn vleugels. Op Reverse zijn producers album stond Idaly dan ook 3 keer op de tracklist. In zijn jongere jaren mocht de Amsterdamse rapper veel leren van Adje en zijn bijbehorende Sloddervosgang movement. Zo mocht hij onder andere mee naar de 101Barz van Cho in 2012.

Idaly op het New Wave album

In 2015 brak Idaly door bij het grote publiek door zijn bijdrage aan het New Wave collectief. Zijn bijdrage op het New Wave project was indrukwekkend. Voor heel veel artiesten die ook deel uitmaakt van het collectief was het het begin van hun carrière. Denk hierbij aan artiesten zoals Jonna Fraser, Ronnie Flex en Lil Kleine. In totaal stond de rapper op twee tracks: “No Go Zone” & “Hoog / Laag”. Vervolgens was het een tijdje stil rondom de rapper, totdat hij in 2016 bij Top Notch tekende. De eerste release was zijn EP "Eindelijk". Op Eindelijk stonden de tracks "Raplife" met Bokoesam en de titeltrack "Eindelijk".In 2017 kwam de opvolger van "Eindelijk" uit genaamd "NU". Op "NU" werkte de rapper samen met Cartiez, 3robi, Bokoesam, Jonna Fraser en CHO. Het bekendste nummer op het project is "Shawty" met Bokoesam.

De grote doorbraak van Idaly

In 2018 scoorde Idaly meerdere hits met zijn maxi-singles. Denk hierbij aan ‘Wine Slow’, die later geremixed zou worden door Bizzey, Famke Louise en Ronnie Flex, en "Lil Mama" samen met Josylvio. In 2019 dropte hij zijn debuutalbum, die de gouden status behaalde. Op het album stonden tracks als: "Alleen Jou" samen met Famke Louise, "Birthday" met Emms en "Fallin'" met SFB en Ronnie Flex.Begin 2020 dropte de EP "Jungle". Op de EP stonden samenwerkingen van grote namen zoals Hef, Kevin, Shennumbanine, 3robi en Jack. Daar bleef het niet bij want in april van dat jaar dropte de rapper een project met Sevn Alias, genaamd IDALIAS. Op het samenwerkingsproject was Idaly zowel betrokken als artiest, als producer. Beide heren hebben 1 solo track op het project.

Studiosessie 101Barz

Idaly sluit 2019 af met een keiharde sessie bij Rotjoch! Het is de eerste keer dat hij een solosessie dropt.

Albums van Idaly

In totaal heeft Idaly 8 album(s) uitgebracht. Hieronder vind je alle albums die op Errday staan.

Nieuwste lyrics

Veelgestelde vragen over Idaly

Errday Idaly