Zoveel kost het om onder andere Lil Kleine en Famke Louise te boeken

Rappers zijn de rocksterren van deze generatie. De Spotify charts staan voor 50% gevuld met Nederlandse rappers en is al een paar jaar lang het best gestreamde genre. Onder andere Josylvio, Lil Kleine, Snelle, Ronnie Flex en Boef zijn niet meer weg te slaan uit de hitlijsten. Hierdoor willen organisatoren ze graag terug zien op feestjes en festivals. Maar wat kost het om een rapper te boeken? Wij zochten dit voor je uit en hebben de volgende prijzen weten te achterhalen. Let op de prijzen zijn voor een optreden van een half uur.

Wat kost het om Lil Kleine te boeken?

Lil Kleine is momenteel misschien wel de populairste rapper van Nederland. Onder andere door de komst van zijn zoontje heeft hij besloten om zijn prijs omhoog te gooien, zodat hij minder shows doet en zijn exclusiviteit behoud. Voor een optreden van Lil Kleine betaal je tussen de €15.000 en €20.000.

Hoeveel kost het om Boef te boeken?

Om Boef op jouw feestje te krijgen hoef je gelukkig minder te betalen dan voor Lil Kleine. Onlangs tekende hij voor twee miljoen een platencontract bij Sony. Dus hij zal binnenkort met een album komen en daarmee weer vol aanwezig zijn in de charts en in de clubs. Wanneer je Boef wil boeken betaal je tussen de €7000 en €9000.

Hoeveel betaal je om Chivv in te huren?

De helft van SBMG, Chivv, timmert hard aan de weg met zijn solocarrière. Zo bracht hij dit jaar zijn album “Twee borden één tafel” uit met onder andere de hit: “Je kent het wel”. Als je Chivv op jouw verjaardagsfeestje zou willen hebben, moet je een slordige €5000 en €6000 overmaken.

Famke Louise boeken? Wat kost dat?

Famke Louise is op der monnie dat blijkt ook uit haar gage. Als je de boss-bitch op jouw feestje wil hebben betaal je tussen de €4000 en €6000 voor een half uur van haar tijd.

Hoeveel geld houden de rappers zelf over aan een optreden?

Dat is afhankelijk van wie ze allemaal meenemen naar een optreden. Zo hebben ze een manager die een deel pakt. Pakken de boekers een percentage van de inkomsten en treden sommige artiesten op met een liveband die ze moeten betalen. Dus wanneer Lil Kleine een halfuur komt optreden, steekt hij geen €20.000 in zijn zak. De percentages van management en boekers ligt tussen de 10 – 30%, dit is afhankelijk van de deal die is gemaakt.

Errday Nieuws Zoveel kost het om onder andere Lil Kleine en Famke Louise te boeken