Deze Nederlandse voetballers rappen allemaal

Rap en voetbal gaat goed samen, want er zijn een hoop voetballers die achter de microfoon staan. Sommige al tijdens hun carrière en sommige hebben de mic opgepakt nadat ze hun voetbalschoenen aan de wilgen hebben gehangen. De ene voetballer schopt het, snap je hem, net wat verder in de muziek dan de ander. Er zijn maar weinig voetballers die net zo succesvol in de muziek zijn geworden als op het veld. Hieronder zie je een selectie van rappende (oud)voetballers.

Rappende voetballers, zoals Memphis Depay

De sterspeler van het Nederlands elftal die onlangs de overstap maakte naar het FC Barcelona van Ronald Koemen is al een tijdje actief als rapper. Op jonge leeftijd was hij al te horen in een cypher van Rotterdam Airlines samen met Jairzinho. Op Spotify staan meerdere tracks en 1 album genaamd “Heavy Stepper”. Samen met vriend en rapper Winne, maakte hij de track “Akwaaba”. De track belande op het album “Oprecht Door Zee” van Winne. Dit was niet de enige track op het album samen met Memphis, ook op de track “Porto Cervo” staat de spits met een verse.

Onlangs plaatste Rotjoch een foto op Instagram met Memphis in de 101Barz studio. Komt er een 101Barz sessie aan? Wie weet, je hoort het natuurlijk hier als eerste.

Leroy Fer – Lerra F

De middenvelder van Feyenoord deed in 2010 een rap battle samen met Vurnon Anita. Op YouTube staan twee tracks van Fer. “Meer Swag” in samenwerking met Ryan Babel en Vurnon Anita en “Misgunners” samen met Vurnon Anita, Ryan Babel en Mitchell Burgzorg.

Ryan Babel – Rio

Voordat de voetballer kritiek kreeg op zijn haarkleur was hij wel eens achter de microfoon te vinden. Hij scoorde samen met Darryl, Ali B en Soumia een grote hit in 2018 met Eeyeeyo. Toen de aanvaller van Ajax naar Liverpool ging, kwam hij ook nog eens langs bij Rotjoch voor een 101Barz sessie. In 2021 is weer back on track en dropte hij de videoclip “Young Champ” met niemand minder dan Selma Omari in de hoofdrol.

Royston Drenthe – Roya(2Faces)

Samen met Ryan Babel kwam Royston Drenthe in 2009 naar 101Barz voor een studiosessie. Drenthe, die op de hele linkerkant uit de voeten kan, speelde voor onder andere Feyenoord, Real Madrid en Sparta. Maar gaf zijn carrière op om zich te focussen op zijn muzikale carrière. Hij veranderde zijn naam van Roya naar Roya2Faces en bracht verschillende tracks uit, voordat hij besloot om toch maar weer zijn voetbalschoenen aan te doen. Daarnaast kon je hem terugzien in de populaire serie MocroMaffia.

Lees ook: Deze rappers zag je terug in Mocro Maffia

Mitchell Burgzorg – Priester

Mitchell Burgzorg is één van de weinige in deze lijst die misschien wel als artiest bekender is dan als voetballer. De in Zaandam geboren Burgzorg voetbalde bij onder andere NEC, Almere City en PFK Ludogorets. Tegenwoordig speelt hij zijn wedstrijden bij de amateurs van Ajax. Onder zijn artiestennaam maakte hij naam bij Nino’s LSD. Later tekende hij bij Negativ’s label Nindo en vormde hij een legendarisch duo samen met Keizer tijdens de wintersessie van 2010. Tot de dag van vandaag wachten we nog steeds op de Baas Boven Baas mixtape, die ergens in 2011 uit zou moeten komen.

Vurnon Anita – JR

In onze Top 5 met Vurnon Anita kon je zijn 5 favoriete rappers al terugvinden. Daar hintte de voetballer van Curaçao al op een track met Murda. In het verleden heeft JR verschillende tracks uitgebracht, waaronder ook met andere voetballers in deze lijst.

Justin Kluivert

De vleugelspeler van AS Roma werd afgelopen seizoen verhuurd aan Red Bull Leipzig. Als voetballer heb je veel vrije tijd en dan is een hobby zeer handig. Kluivert maakt daarom af en toe muziek, dit doet hij niet alleen maar samen met Noa Lang maakte hij het nummer “What A Time”. Het nummer is nooit officieel uitgekomen, maar is wel gelekt op YouTube. “Oeeh what a time, what a time, ze blijven maar haten op mij.”

Quincy Owusu-Abeyie – Blow

De Amsterdamse rapper Blow, maakte naam in de rapformatie De Fellas. Hij is trots op wat hij heeft bereikt: “Ik heb mooie clubs gehad en met fantastische spelers op het veld gestaan. Ik heb met Dennis Bergkamp gespeeld, gap. Hij is legendarisch. Henry, Van Persie, Vieira, Pires, noem ze allemaal maar op’, doelt hij op zijn periode bij Arsenal.

Na zijn carrière als voetballer focust hij zich op zijn muziek. Tegenwoordig hoor je de rapper in het collectief “Rich2gether” en dropte ze de track “Velletjes“.

Noa Lang

De aanvaller van Club Brugge vult zijn vrije uren in met het maken van rap muziek. Niet iedereen is daar even blij mee, maar als het een andere hobby of muziekgenre was, dan was er waarschijnlijk niks aan de hand? Noa Lang heeft altijd al onder een vergrootglas gelegen, daarmee is hij overigens niet de enige in deze lijst. Maarja zolang Lang presteert op het veld kun je weinig verbieden. Tot nu toe heeft hij nog geen officiële track uitgebracht, maar laat hij regelmatig nieuwe snippets horen.

Quincy Promes

Samen met Memphis Depay dropte hij 4 jaar geleden de track “LA Vibes”. Tegenwoordig is de aanvaller van Spartak Moskou op verschillende tracks te horen in de Nederlandse scene. Zo staat hij op “Out Of Town” van Ocs, “Knees” van Burleson en “Ede Koef” van DJ Wale. Dat Promes goede vrienden heeft in de rapscene is duidelijk, kijken naar wat de aanvaller van het Nederlands elftal nog meer gaat droppen.

Eljero Elia

Tegenwoordig speelt Elia bij FC Utrecht, na avonturen bij FC Twente, HSV, Juventus, Feyenoord en Istanbul Başakşehir. Hij is mede eigenaar van het label “The Culture Entertainment”. Met zijn compagnon en goede vriend Priceless dropt hij meerdere tracks. Heb jij onze Top 5 met Elia al gecheckt?

Ruben Schaken

Ruben Schaken stopte in 2017 met het spelen van betaald voetbal. De aanvaller speelde voor onder meer Feyenoord, VVV-Venlo en Cambuur Leeuwarden. In tegenstelling tot de andere in rappende voetballers in deze lijst, was Schaken minder actief en was het vooral ter promotie van VVV-Venlo dat hij een nummer maakte.

Vince Gino Dekker – Vince

Vince Gino Dekker gold als talent in de jeugdopleiding van Ajax, maar behaalde nooit het eerste elftal. De aanvaller vertrok in 2018 transfervrij naar AZ. Maar ook hier maakte hij alleen minuten in het tweede elftal. Na een half jaar liet hij het contract ontbinden en probeerde hij het bij Go Ahead Eagles. Ook daar kwam de aanvaller niet uit de verf en vertrok hij naar SV Spakenburg, waar hij in de beker nog tegen zijn oude werkgever Ajax speelde.

Begin dit jaar dropte hij samen met Jack het nummer “Blessed”.

Missen we nog een rappende voetballers in deze lijst? Laat het dan vooral weten.

 

Errday Nieuws Deze Nederlandse voetballers rappen allemaal